Frica. O umbră întunecată ce ne însoțește de-a lungul vieții

Frica. O umbră întunecată ce ne însoțește de-a lungul vieții
-8,2%
Preț: 45,00 lei
49,00 lei (-8,16%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1202-9
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 368

DESCRIERE

Frica. O umbră întunecată ce ne însoțește de-a lungul vieții - Salman Akhtar
 
Psihologii au studiat și catalogat meticulos multiplele forme ale anxietății, iar literatura de specialitate pe această temă este vastă. Cu toate acestea, rar se întâmplă ca oamenii să folosească acest construct teoretic, separat de experiență. Vorbesc, în schimb, despre frică. Le face sângele să înghețe, genunchii să li se taie, îi ține treji noaptea.
 
În cartea de față sunt aduse în discuție șase mari frici din viață: frica de prăbușire psihică, frica de singurătate, frica de intimitate, frica de vătămare, frica de succes și frica de moarte, care sunt examinate din diferite perspective. Avem astfel acces la un tablou de profunzime al aspectelor aflate în spatele fricilor care ne ajută să înțelegem să ne simțim mai aproape de experiențele celor din jur, să îi înțelegem mai bine și să fim mai pregătiți să-i ajutăm să-și gestioneze propriile frici.
 
Salman Akhtar este profesor de psihiatrie la Jefferson Medical College și psihanalist-formator în cadrul Centrului Psihanalitic din Philadelphia. La Editura Trei au apărut Sursele suferinței, Sursele bucuriei și Intervenții neobișnuite. Modificări ale cadrului, metodei și relației în psihanaliză și psihoterapie.
 
CUPRINS:
 
Introducere
PROLOG
Frica, fobia și lașitatea - Salman Akhtar
 
ȘASE MARI FRICI DIN VIEȚILE NOASTRE
Frica de prăbușire
Elaine Zickler
 
Frica de singurătate
Peggy B. Hutson
 
Frica de intimitate
Susan Kavaler-Adler
 
Frica de vătămare
Jerome S. Blackman
 
Frica de succes
Andrew Klafter
 
Frica de moarte
Calvin A. Colarusso
 
EPILOG
Frica pe parcursul vieții
M. Hossein Etezady
Referințe bibliografice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0224 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.