Frica de a-ți fi frică. Ghid pentru tratamentul atacurilor de panica si agorafobiei

Frica de a-ți fi frică. Ghid pentru tratamentul atacurilor de panica si agorafobiei
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066393560
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 272

DESCRIERE

Frica de a-ți fi frică. Ghid pentru tratamentul atacurilor de panica si agorafobiei - Dr. Andre Marchand, Dr. Andree Letarte, Dr. Amelie Seidah
 
... trăim vremuri alimentate de numeroase griji și temeri și avem adeseori senzația că toate provocările vieții ne vor sufoca. Tot mai mulți oamenii suferă de tulburare de panică și agorafobie, temându-se că vor fi copleșiți de emoție și senzații de frică și chiar fiind îngroziți că vor muri sau vor suferi consecințe grave. Apoi, își pierd o parte din autonomie evitând situațiile și locurile pe care le asociază cu pericolul perceput. Îngrijorați, ei se întreabă unde să găsească sprijinul de care au nevoie pentru a se salva.

Accesibil tuturor, acest ghid practic de auto-tratament îți permite să depășești eficient anxietatea și orice tip de teamă. Cartea este și un instrument de referință pentru profesioniștii din domeniul sănătății minții.
 
Cartea Frica de a-ți fi frică descrie ce simt acești oameni și explică limpede de ce ceea ce trăiesc nu este de fapt periculos. Autorii cărții, psihologi cu experiență, oferă informații detaliate și metode terapeutice dovedite, bazate pe practica lor și pe cele mai recente studii din domeniu.
 
 Dr. André Marchand este profesor la Université du Québec à Montréal și cercetător la Centrul de Cercetare al Institutului Universitar de Sănătate Mentală din Montréal. Specialist în evaluarea și tratamentul anxietății și tulburării de stres posttraumatic.

Dr. Andrée Letarte este psiholog clinician, formatoare și factor de decizie în sistemul sanitar, cu aproape 30 de ani de experiență în domeniu. Specializată în tratamentul tulburărilor de anxietate.

Dr. Amélie Seidah este psiholog clinician de peste 15 ani. Lucrează cu adulți și adolescenți. Specializată în tratamentul cognitiv-comportamental al tulburărilor de anxietate. Este și formatoare pentru specialiști din rețeaua de sănătate.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Partea I. înţelegerea
Capitolul 1 Când teama devine fobie    
Capitolul 2 Evoluţia tulburării de panică şi a agorafobiei    
Capitolul 3 Evaluarea tulburării de panică şi agorafobiei    
 
Partea a II-a. Schimbarea
Capitolul 4 Tratamentul: atacul de panică şi gestionarea sa    
Capitolul 5 Tratamentul: Ameliorarea senzaţiilor  şi situaţiilor înspăimântătoare    
Capitolul 6 Problema medicamentelor    
Capitolul 7 Tratamentul: strategii complementare    
Capitolul 8 Menţinerea deprinderilor dobândite    
Concluzie    
 
Mulţumiri    
Bibliografie francofonă pentru cei care suferă de tulburare de panică şi pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii
Bibliografie anglofonă pentru cei care suferă de tulburare de panică şi pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii
         

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0377 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.