Freud neortodox. Așa cum se vede de pe divan

Freud neortodox. Așa cum se vede de pe divan
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0950-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 384

DESCRIERE

Freud neortodox. Așa cum se vede de pe divan - Beate Lohser, Peter M. Newton
 
... la întrebarea cum lucra Freud răspunde volumul de față, care descrie și comentează alte cinci cazuri din perioada de maturitate a lui Freud (A. Kardiner, H. Doolittle, J. Wortis, J. Dorsey, S. Blanton), pe baza mărturiilor publicate de analizanți. În loc de a întâlni un terapeut „ecran alb", „receptor telefonic" sau „chirurg", cum cerea Freud în teorie, facem cunoștință cu un psihanalist uman, și pe deplin relațional. Comentariile autorilor încearcă și reușesc să explice contradicția marcată între teorie și clinica lui Freud, precum și efectele acestei contradicții asupra dezvoltării ulterioare a psihanalizei.

A fost Freud un „freudian"? Dacă „freudian" înseamnă un interpret neimplicat, neutru, al transferului și al rezistenței, răspunsul, conform acestei noi cărți fascinante, este nu, nu a fost. Pornind de la niște relatări complete ale pacienților care au fost tratați de Freud în anii 1920 și ’30, acest volum ne arată un Freud surprinzător – unul foarte diferit de stereotipul curent. Prezentate pentru prima dată împreună, aceste biografii vii, intime, ale procesului analitic oferă un prim-plan revelator asupra lui Sigmund Freud la lucru. Prin cuvintele propriilor săi pacienți, cititorului i se înfățișează un clinician organizat, persistent, implicat personal și expresiv, care punea tratamentul în mișcare bazându-se pe asociații libere și nu pe analiza transferului și a rezistenței.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1. Teoria lui Freud despre tehnică
Capitolul 2. Analiza lui Abram Kardiner cu Freud
Capitolul 3. Analiza lui H. D. cu Freud
Capitolul 4. Analiza lui Joseph Wortis cu Freud
Capitolul 5. Analiza lui John Dorsey cu Freud
Capitolul 6. Analiza lui Smiley Blanton cu Freud
Capitolul 7. Structura terapiei în practica lui Freud
Capitolul 8. De la sugestiile tehnice ale lui Freud către noua ortodoxie
Capitolul 9. Concluzii

Mulțumiri
Bibliografie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0304 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.