Frați și surori - Tania García

Frați și surori - Tania García
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066395762
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 336

DESCRIERE

Frați și surori - Tania García
 
Cartea Frați și surori explorează una dintre cele mai magice și mai complexe legături pe care le avem în viață și ne oferă instrumentele esențiale pentru a ghida relația dintre copii fără certuri sau lupte, în același timp satisfăcând nevoile fiecărui copil.

... primele relații sociale importante pe care le avem noi, ființele umane, nu sunt cu prietenii noștri, ci cu frații și surorile noastre. De fapt, aceștia nu sunt  doar primii, ci și baza tuturor relațiilor tale sociale. Legătura afectivă pe care o ai cu frații și surorile tale în copilărie și adolescență depinde de modul în care vei relaționa mai târziu cu ceilalți: prieteni, colegi de muncă, parteneri etc.

Dintre diferitele relații familiale și sociale pe care le ai, cea dintre frați este cea mai durabilă. Este o relație profundă, unică, frumoasă, emoțională și diferită de oricare alta, care durează o viață întreagă și o depășește chiar și pe cea dintre părinți și copii.

Tania García, unul dintre cele mai mari specialiști internaționali în educație bazată pe respect și creatoarea metodei Educación Real®, ne arată care sunt bazele relației dintre frați, cum să comunicăm mai bine cu fiecare copil, cum să gestionăm gelozia și furia dintre ei, cum să stabilim limite sănătoase, cum și când să intervenim în conflictele lor, ce să facem când există violență fizică și cum să gestionăm familiile mixte.
 
Analizând cazuri reale și oferind soluții practice, Tania García ne oferă prin Frați și surori un ghid complex de educație în familie, bazat pe respect pentru drepturile fundamentale ale copiilor și etapele lor de creștere.

Scopul acestei cărți – scrisă cu afecțiune, respect pentru copii, rigoare științifică, profesionalism și ani de experiență alături de mii de familii și profesioniști – este de a te ajuta să înțelegi că relația dintre frați și surori este una dintre cele mai importante relații pe care copiii tăi le vor avea în viață. O legătură afectivă care nu trebuie redusă doar la rivalitate sau dispute, pentru că a te gândi doar la acestea și la cum să le rezolvi înseamnă să simplifici prea mult o relație magică.
 
Certurile, chiar și cele în care există o problemă serioasă între ei, nu durează la nesfârșit, dar relația dintre frați, da, pentru că nu este importantă doar în copilărie și adolescență, ci tot timpul, de aceea trebuie să ai grijă de ea. Tania García
 
DESPRE AUTOARE
Din 2012, Tania García este psihoterapeută de familie și formatoare prin www. edurespeta. com, prima școală online pentru familii și profesioniști care doresc să-i educe pe copii și adolescenți respectându-le în același timp toate drepturile. A pregătit deja peste 40 000 de oameni. Tania s-a specializat în neuroștiințe pentru copii și adolescenți în Anglia și în prezent urmează o specializare postuniversitară în Drept internațional umanitar.

CUPRINS:

Introducere

Partea teoretică
Capitolul 1. Originea relațiilor dintre frați și surori 15
Capitolul 2. Relația cu primul copil 53
Capitolul 3. Sosirea unui nou membru al familiei 75
Capitolul 4. Cum să comunici cu copiii tăi fără
să le faci rău 96
Capitolul 5. Ce să faci cu gelozia 126
Capitolul 6. Certuri între frați 151
Capitolul 7. Frați în situații speciale 202

Partea practică
Cum funcționează această parte a cărții? 213
Cazul Diana și Paola 217
Cazul Elena și Mario 225
Cazul Alejandro, César și Sara 237
Cazul Eli și Gemma 246
Cazul Eric și Arturo 258
Cazul Antonio și Adriana 269
Cazul Veronica și Manuel 280
Cazul Javi și Miguel 290
Cazul Ursula și Saioa 302
Conflictele dintre frați – cel mai bun mod de a învăța
cum să aduci îmbunătățiri în familia ta 312
Epilog. Câteva cuvinte pentru tine 317

Mulțumiri 321
Lecturi recomandate 323
Ce este Educación Real®? 327
Un cadou pentru tine întrucât ai cumpărat
cartea Frați și surori 333

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0392 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.