Franz Joseph și Sisi. Datoria și rebeliunea

Franz Joseph și Sisi. Datoria și rebeliunea
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-400-704-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 472

DESCRIERE

Franz Joseph și Sisi. Datoria și rebeliunea - Jean des Cars
 
... prezenta lucrare, consolidată printr-o nouă abordare documentară, îşi propune să relateze viaţa acestui cuplu (Franz Joseph și Sisi) inedit  şi, de aceea, romanesc.
 
Cum a fost viaţa lor publică, dar cea privată?
Cum funcţiona oare această monarhie conjugală, dublă şi ea?
În ce domenii au fost ei oare de acord?
Ştiau ei oare adevărul despre moartea la Mayerling a unicului lor fiu şi moştenitor?
Şi, apoi, această simplă întrebare, care ar putea lămuri atâtea nedumeriri: oare s-au iubit cu adevărat, chiar dacă n-au fost fericiţi?

De la mariaj la coabitare, de la crize la înţelegere cordială, de la speranţă la disperare, de la amuzament la agasare, de la exasperare la furie, această biografie încrucişată îşi propune să redea destinul excepţional a două capete încoronate, ridicate la rangul de mit încă din timpul vieţii lor.
 
Mitul „ultimului monarh de şcoală veche“, omul îndrăgostit definitiv de spectaculoasa răzvrătită a curţii, soţia lui fugară, asasinată de un anarhist. O moarte care a bulversat popoarele şi a sfâşiat sufletul soţului ei, rămas neconsolat şi resemnat până la propriul sfârşit. Au format un cuplu atipic, de o cutezanţă insolită. Jean des Cars, cu inconfundabilul său talent narativ, ne dezvăluie culisele relației dintre un bărbat al datoriei şi o femeie rebelă.
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0247 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.