Francmasoneria asa cum a fost - Viorel Danacu

Francmasoneria asa cum a fost - Viorel Danacu
Preț: 100,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-665-078-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 708

DESCRIERE

Francmasoneria asa cum a fost - Viorel Danacu
 
... care pe lângă oarecare cunoştinţe tehnice din domeniul istoriei, mai cere şi o perseverenţă de sisif, pentru a putea găsi, dacă norocul îi favorizează vreo informaţie sau date, care să contribuie la luminarea haosului ce domneşte asupra Istoriei Masoneriei Româneşti.

Aceşti inventatori, unii de rea-credinţă şi urmărind scopuri meschine, cât şi alţii, din naivitate sau ca să îşi dea importantă, au amestecat şi au încurcat într-adevăr firele istoriei şi au tulburat izvoarele istorice, încât e nevoie de foarte multă răbdare, pentru a putea aştepta să se limpezească izvoarele şi să descurci firul, astfel ca să se poată întrezări Adevărul.
 
Menţionez, că nu fac referire la lucrările masonice apărute după 1989, care sunt încercări sporadice ale unor autori, unii iniţiaţi, alţii neiniţiaţi, care au scris fiecare ce au găsit, din ce a mai rămas nedistrus din perioada comunistă, lucru foarte bun, însă doresc să vă spun că ceea ce vă prezint în această lucrare sunt elemente de studiu propriu, din documente necunoscute până în prezent, chiar dacă despre aceste perioade masonice s-a mai scris fragmentar, acestea fiind descoperite după 1989, eu doar le-am tradus, interpretat şi aşezat într-o cronologie a evenimentelor, urmând că ulterior să fie adăugate şi completate cu noi date pe care le avem, în alte ediţii ale cărţii, fiind obligaţi acum să ne oprim, pentru că numărul de pagini, cartea fiind bilingvă, română-franceză depăşeşte 700 de pagini.

Vă rog, să ştiţi, că am făcut această prea lungă introducere, nu pentru a-mi da vreo importanţă oarecare, pentru greaua sarcină ce mi-am luat de a prezenta opiniei publice câteva expuneri din domeniul Istoriei Masoneriei Române, ci pentru a vă lămuri şi a vă sfătui să întrebuinţaţi, cu cea mai severă critică, orice dată masonică publicată ce veţi întâlni, căci din 100 de cazuri întâlnite, cel puţin 95 au fost publicate cu un scop oarecare, fie de profit masonic, fie de rea-credinţă.

Această încercare de a elabora şi a aduce la cunoştinţa publicului larg, informaţii inedite, pe care le-am colecţionat în cei peste 23 de ani de când masoneria a ieşit la Lumină, după Revoluţia din 1989, atât de la persoane private din ţară şi din străinătate, cât şi de la instituţii din ţară...
 
CUPRINS:
 
Prefata
CAPITOLUL 1. CERCETARI SI REFLECTII MASONICE PERSONALE
1. 1. SIMBOLISMUL LUMINII MASONICE
1. 2. REPERE MASONICE PRIMORDIALE SI CONTEMPORANE
1. 3. DIN CULISELE CAVALERILOR TEUTONI
1. 4. STUDII MASONICE UNIVERSALE
CAPITOLUL 2. STUDII SI CERCETARI PRIVIND VIATA MASONICA ROMANEASCA DE LA INCEPUTURILE SALE
2. 1. EVOLUTIA ISTORICA A FRANCMASONERIEI UNIVERSALE
2. 2. UNELE EVENIMENTE MASONICE DE ACTUALITATE ŞI ALTELE ISTORICE
2. 3. CÂTEVA DATE INEDITE DIN ISTORIA MASONERIEI ROMÂNE
2. 4. ACŢIUNILE MASONILOR ROMÂNI ŞI PREGATIREA REVOLUŢIEI FRANCEZE         
2. 5. LABIRINTURI INITIATICE MASONICE, COMPOZIŢIE, POEZIE ŞI ISTORIE     
2. 6. MASONERIA ROMÂNĂ DUPĂ RĂZBOIUL DIN 1877     
2. 7. ISTORIA MASONERIEI DUPĂ 1907
CAPITOLUL 3. MIHAIL SADOVEANU, MARELE INIŢIAT
CAPITOLUL 4. MASONERIA, SERVICIILE DE SECURITATE, MAFIA ŞI IMPLICAŢIILE LOR        
4. 1. SINTEZA STUDIULUI PARŢIAL AL PROBLEMEI „OCULTA". OPRIMAREA FRANCMASONERIEI DE CĂTRE SECURITATEA REGIMULUI COMUNIST
4. 2. MASONERIA ŞI STRUCTURILE MAFIOTE    
4. 3. FRANCMASONERIA ROMÂNĂ ÎN EXIL    
CAPITOLUL 5. MASONERIA DE FUNDAMENT CREŞTIN, MASONERIA SPIRITUALĂ, EUROPA SPIRITUALA, ELITA SPIRITUALĂ
CAPITOLUL 6. SIMBOLURI MASONICE UNIVERSALE    
6. 1. RODUL PĂMÂNTULUI, Simbolistica ezoterică
6. 2. ALTE SIMBOLURI MASONICE DIN ALTE ŢARI ŞI STEMA MASONERIEI DIN LOJILE DE RITUALISTICĂ COMPARATĂ ŞI CERCETĂRI MASONICE DIN MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
TABLE DES MATIERES
L'HISTOIRE DE LA MASONERIE ROUMAINE ET UNIVERSELLE, BRCVES PRESENTATIONS MOINS CONNUES_DU COMMENCEMENT JUSQU'EN 1945    
HSTORIQUE DE LA G:. L:. N:. R:
LE SUPREME CONSEIL DE ROUMANIE, SES RELATIONS ET SON ATTITUDE ENVERS LA G:. L:. N:. DE ROUMANIE.
ET MAINTENANT, QUELQUES MOTS
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0254 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.