Fluviul conștiinței - Oliver Sacks

Fluviul conștiinței - Oliver Sacks
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6891-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 196

DESCRIERE

Fluviul conștiinței - Oliver Sacks
 
... cu două săptămâni înainte de moartea sa, în august 2015, Oliver Sacks a schițat conținutul Fluviului conștiinței, ultima carte pe care avea să o mai supervizeze, și ne-a însărcinat pe noi trei cu publicarea ei. Unul dintre mulții catalizatori ai acestei cărți a fost o invitație pe care Sacks a primit-o în 1991 de la un producător de filme olandez, de a apărea într-un serial documentar televizat numit A Glorious Accident(Un accident minunat).  
 
În ultimul episod, șase oameni de știință – fizicianul Freeman Dyson, biologul Rupert Sheldrake, paleontologul Stephen Jay Gould, istoricul științei Stephen Toulmin, filozoful Daniel Dennett și doctorul Sacks – au participat la o masă rotundă pentru adiscuta unele dintre cele mai importante întrebări pe care le investighează   oamenii   de   știință:   originea   vieții,   sensul evoluției, natura conștiinței.
 
În timpul discuției ani mate, un lucru a devenit limpede: Sacks putea să se miște cu naturalețe printre toate disciplinele. Înțelegerea sa științifică nu era limitată la neuroștiințe sau medicină; îl entuziasmau în egală măsură problemele, ideile și întrebările tuturor științelor. Aceste competențe și pasiuni vaste își pun amprenta asupraperspectivei acestei cărți, în care el interoghează natura nu numai a experienței umane, ci și a întregii vieți (incluzând-o pe cea botanică).
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte    
Darwin şi semnificaţia florilor    
Viteză     
Conştiinţă: Vieţile mentale ale plantelor şi râmelor    
Cealaltă cale: Freud ca neurolog    
Imperfecţiunea memoriei     
Greşeli de auz     
Sinele creativ        
O stare generală proastă    
Fluviul conştiinţei     
Scotom: Uitare şi ignorare în ştiinţă    
Bibliografie         
Indice   

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0240 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.