Floriografie. Limbajul secret al florilor. Ghid ilustrat (ediție cartonată)

Floriografie. Limbajul secret al florilor. Ghid ilustrat (ediție cartonată)
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-47-3623-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 224

DESCRIERE

Floriografie. Limbajul secret al florilor. Ghid ilustrat (ediție cartonată) - Roux Jessica
 
... crizantemele reprezintă condoleantele, virnanțul, regretul, iar rozmarinul, amintirile. Limbajul victorian al florilor - numit și floriografie - a apărut ca metodă clandestină de comunicare într-o epocă în care bunele maniere descurajau exprimarea liberă și fățișă a emoțiilor. Apărut inițial în 1819, odată cu cartea Le langage des fleurs (Limbajul florilor), scrisă de Charlotte de la Tour, acest „limbaj“ cifrat a fost folosit pe scară largă de-a lungul secolului nouăsprezece, atât în Anglia, cât și în America, devenind astăzi sinonim cu tradiția și cultura victoriană.

Semnificațiile florilor erau extrase din literatură, mitologie, religie, legende medievale și chiar din forma lor. Florarii inventau deseori o simbolistică nouă, adaptată produselor ajunse în inventarul lor, dar, ocazional, florile au căpătat semnificații diferite, în funcție de loc și timp. Tinerele femei din înalta societate a acelei epoci au adoptat cu entuziasm această practică, trimiţând buchete drept simboluri ale iubirii ori în semn de avertizare, punându-și flori în păr sau la corsajul rochiilor și sărbătorind...

Descoperiti semnificatiile tainice ale unui numar impresionant de plante si flori, de la isop si nemtisor la levantica si scaiete!
 
Prin ilustratiile splendide si semnificatiile bine documentate, Jessica Roux reinvie "limbajul florilor" intr-un mod cu totul original.
 
Jessica Roux este o ilustratoare pasionata de flora si fauna si de explorarea abundentei naturii.

CUPRINS:
 
Introducere
Flori
Buchete
Multumiri
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Cultura generala/Timp liber

Created in 0.0421 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.