Fii ceea ce esti

Fii ceea ce esti
Preț: 56,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-630-6550-49-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 384

DESCRIERE

Fii ceea ce esti - Ramana Maharshi, David Godman
 
In acest volum, Sri Ramana Maharshi prezinta o cale clara si un plan viabil, un sistem de interogare, asa cum il numeste el, pentru a depasi anxietatea, a linisti mintea, a gasi pacea si multumirea interioara eterna si pentru a descoperi adevaratul Sine, sau cum ar putea spune mai bine, „Fiind” Sinele.
 
Fii ceea ce esti reprezinta cea mai complexa si completa colectie a intelepciunii sale, editata de fostul bibliotecar al ashramului lui Sri Ramana, aflat la poalele sfantului munte Arunachala. Aceasta carte reuneste conversatii cu diferiti cautatori care au venit la ashram pentru indrumare, Bhagavan raspunzand la intrebarile ce apar pe drumul spre iluminare.
 
Prin intermediul acestei carti, putem descoperi esenta invataturii lui Sri Ramana, si anume ca realizarea sinelui reprezinta cautarea vitala ce trebuie sa o urmam inainte de a putea spera ca vom intelege lumea
*
„Tu ești constiinta. Constiinta nu este decat un alt nume pentru tine. Deoarece esti constiinta, nu este nevoie sa o dobandesti ori sa o cultivi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu-ti mai indrepti atentia spre alte lucruri, adica spre non-Sine. Daca nu mai esti atent la ele, atunci ramane doar perceptia pura, iar ea este Sinele.” - Sri Ramana Maharshi
*
„Acela in care toate aceste lumi par sa existe necontenit, acela pentru care toate aceste lumi sunt o posesiune, acela din care se ivesc toate aceste lumi, cel pentru care exista toate acestea, acela prin intermediul caruia toate aceste lumi au ajuns sa fie si acela care este cu adevarat toate acestea – doar acela este realitatea care exista. Sa pretuim acest Sine, care este realitatea, in Inima.” - Sri Ramana Maharshi

Pentru a-l intelege pe Sri Ramana Maharshi sunt improprii dogmatismul, fanatismul, tirania convertirii si, in egala masura, eruditia. Ideala ramane doar receptivitatea constiintei, aflata in acea pace divina care „intrece orice intelegere“. In finalul monumentalului tratat Filosofiile Indiei de Heinrich Zimmer gasim urmatoarea fraza sugestiva, apartinand lui Joseph Campbell, ingrijitorul operei postume a faimosului indianist:
 
„In ultima analiza, e legitima afirmatia ca niciodata credinta autentica a Indiei n-a putut fi deprinsa asa cum se cuvine in colegii si academii. Nici enumerarile variatelor ei perspective nu sunt in stare sa ne-o defineasca mai lamurit. Si aceasta deoarece viabilitatea ei se regaseste in moksha adevaratilor ei intelepti, de pilda Ramakrishna (1836–1886) in veacul al XIX-lea si Ramana (1879–1950) in secolul nostru. Aceste gaste salbatice (hamsas), propovaduind in numar mare pe toata intinderea tarii Bharata (India), au reinnoit pentru eternitate inefabilul mesaj, in chipuri diverse, pe care filosofii le clasifica, iar adhikarin-ii [invataceii] le transcend.”

CUPRINS:

PRIMA PARTE
Sinele... 15

CAPITOLUL 1
Natura Sinelui... 17

CAPITOLUL 2
Constientizarea Sinelui si ignorarea Sinelui... 33

CAPITOLUL 3
Cel care a realizat Sinele (jnani)... 57

PARTEA A DOUA
Interogare si abandon... 73

CAPITOLUL 4
Teoria investigarii de sine... 75

CAPITOLUL 5
Practica investigarii de sine... 91

CAPITOLUL 6
Concepții gresite despre investigarea de sine... 113

CAPITOLUL 7
Abandonul... 131

PARTEA A TREIA
Maestrul Spiritual... 149

CAPITOLUL 8
Maestrul spiritual... 151

CAPITOLUL 9
Tacerea si sat‑sanga... 169

PARTEA A PATRA
Meditația si yoga... 183

CAPITOLUL 10
Meditația si concentrarea... 185

CAPITOLUL 11
Mantrele si japa... 201

CAPITOLUL 12
Viața in lume... 215

CAPITOLUL 13
Yoga... 231

PARTEA A CINCEA
Experienta... 249

CAPITOLUL 14
Samadhi... 251

CAPITOLUL 15
Viziunile si puterile supranaturale... 265

CAPITOLUL 16
Probleme si experiente... 277

PARTEA A SASEA
Teoria... 293

CAPITOLUL 17
Teoriile referitoare la creatie si la realitatea lumii... 295

CAPITOLUL 18
Reincarnarea... 313

CAPITOLUL 19
Natura lui Dumnezeu... 325

CAPITOLUL 20
Suferinta si moralitatea... 339

CAPITOLUL 21
Karma, destinul si liberul‑arbitru... 353

Glosar... 365

Bibliografie... 375
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0442 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.