Femei în Războiul celor Două Roze

Femei în Războiul celor Două Roze
Preț: 49,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9584-3
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 344

DESCRIERE

Femei în Războiul celor Două Roze - Philippa Gregory, David Baldwin, Michael Jones
 
Toate trei au fost de familie bună şi au avut o educaţie aleasă. Toate trei, prin naştere sau prin căsătorie, au ajuns să joace un rol esenţial în complicatele intrigi şi conflicte din Războiul celor Două Roze. Şi totuşi, ştim foarte puţine lucruri despre ele, pentru că femeile lipsesc în general din cronicile medievale. Cele trei sunt Jacquetta de Luxemburg, fiica ei Elizabeth Woodville, soţia regelui Eduard al IV-lea, şi Margaret Beaufort, mama primului rege din dinastia Tudorilor.

Jacquetta de Luxemburg, ducesă de Bedford, s-a căsătorit din dragoste cu un bărbat inferior ca statut social, dar fiica ei a devenit regina Angliei.
 
Philippa Gregory s-a documentat îndelung pentru a ne oferi prima biografie a acestei femei care a trecut prin două războaie şi a fost primă-doamnă la două curţi rivale. David Baldwin spune povestea fiicei Jacquettei, Elizabeth, care era o văduvă cu doi copii când Eduard al IV-lea a luat-o de soţie. Ea va fi cunoscută ca „regina albă” şi ca mama faimoşilor „prinţi din Turnul Londrei”, a căror dispariţie nu a fost elucidată nici în prezent. Michael Jones face un portret mai nuanţat al lui Margaret Beaufort, pe care izvoarele istorice o prezintă mereu ca pe o femeie pioasă, dar care a complotat şi şi-a trădat regele pentru ca fiul ei să devină primul monarh din familia Tudor.
 
„Povestea captivantă a trei femei curajoase care au modelat istoria Angliei.”
 
CUPRINS:

Arbori genealogici: Jacquetta de Luxemburg, Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort.
Bătăliile din Războiul celor Două Roze: datele şi harta
Introducere (Philippa Gregory)

Jacquetta de Luxemburg (Philippa Gregory)

Elizabeth Woodville (David Baldwin)

Margaret Beaufort (Michael Jones)

Index
Credite pentru ilustrații.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0396 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.