Feluri de a fi. Dincolo de inteligența umană

Feluri de a fi. Dincolo de inteligența umană
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9542-3
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 456

DESCRIERE

Feluri de a fi. Dincolo de inteligența umană - James Bridle
 
În ultimii ani, am observat cu toţii avansul rapid al inteligenţei „artificiale”, ce pare ceva mult mai straniu decât ne-am imaginat. Totodată, devenim conştienţi de prezenţa altor inteligenţe, care au fost alături de noi dintotdeauna, fără să le luăm în seamă. Aceste entităţi sunt animalele, plantele şi mediul înconjurător.
 
În Feluri de a fi, James Bridle examinează modurile fascinante şi diverse de a exista pe Pământ. Ce putem învăţa din aceste forme diferite de inteligenţă şi de personalitate şi cum ne putem schimba societatea pentru a trăi mai armonios unul cu celălalt şi cu lumea non-umană? De la oracole greceşti la caracatiţe, păduri şi sateliţi, Bridle spune o poveste cu totul nouă despre ecologie, tehnologie şi inteligenţă. Trebuie, susţine el, să dezvoltăm definiţia acestor termeni pentru a construi o relaţie semnificativă şi liberă cu non-umanul, una bazată pe solidaritate şi diversitate cognitivă.

Din Cuprins:
• Gândind altfel
• Wood Wide Webs
• Privind ca o planetă
• De vorbă cu necunoscuţii
• Maşini non-binare
• Nevoia de aleatoriu
• Internetul animalelor
• O scurtă vizită la Ferma de Metale
 
James BRIDLE este autor, artist şi editor. Eseurile sale despre artă, politică, cultură şi tehnologie au fost publicate în numeroase reviste şi cotidiene, printre care The Guardian, The Observer, Wired, The Atlantic, New Statesman, frieze, domus şi ICON. New Dark Age, cartea sa despre tehnologie, cunoaştere şi sfârşitul viitorului, a fost publicată în 2018 şi tradusă în peste 12 limbi. În 2019 a scris şi a prezentat pentru BBC Radio 4 serialul în patru părţi New Ways of Seeing. Lucrările de artă şi instalaţiile sale sunt prezente în galerii şi instituţii ca V & A, Whitechapel Gallery, Barbican, Hayward Gallery şi Serpentine, precum şi în expoziţii din întreaga lume şi pe internet.
 
CUPRINS:

Lista ilustrațiilor
Introducere: Mai mult decât uman
1. Gândind altfel
2. Wood Wide Webs
3. Hățișul vieții.
4. Privind ca o planetă
5. De vorbă cu necunoscuții
6. Maşini non-binare.
7. Nevoia de aleatoriu
8. Solidaritate
9. Internetul animalelor
Concluzie: O scurtă vizită la Ferma de Metale.
Note
Bibliografie
Mulțumiri
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0226 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.