Farmacopeea romana. Editia a X-a

Farmacopeea romana. Editia a X-a
Preț: 163,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 1316

DESCRIERE

Farmacopeea romana. Editia a X-a
Farmacopeea Romana este codul oficial al normativelor care asigura calitatea medicamentului in Romania. Prima Farmacopee Romana a aparut in anul 1863 si a fost redactata de eruditul farmacist Constantin Hepites, atat in limba latina cat si in limba romana. …aceasta editie a Farmacopeei Române, structurata intr-un singur volum, ca si editiile anterioare, marcheaza o sporire a calitatii medicamentului românesc si o aliniere a acestuia la prevederile ultimelor editii ale farmacopeelor de circulatie internationala. Lucrarea, al carei continut si forma de redactare prezinta numeroase aspecte noi, prezinta monografii individuale de substante, produse vegetale si preparate farmaceutice, monografii generale pentru preparate farmaceutice si pentru metodologia generala de analiza, precum si capitolele: Solutii volumetrice, Indicatori, Reactivi, Standarde si Tabele. Ordinea de expunere a monografiilor individuale este cea alfabetica, iar monografiile de preparate farmaceutice sunt intotdeauna precedate de monografia generala respectiva. Monografiile noi introduse in FR X sunt inscrise intr-o lista care figureaza in capitolul V. Monografiile pentru metodele de analiza au fost amplificate si completate cu metodologii moderne de analiza din domeniul fizico-chimic. O atentie deosebita a fost acordata capitolului Prevederi generale, care a fost revizuit, structurat in mod diferit si completat cu noi specificatii fata de capitolul Generalitati din FR IX. Alineatul nou introdus in Farmacopee „Actiune farmacologica si intrebuintari” contine numai date informative privitoare la actiunea farmacologica a substantelor farmaceutice si/sau la principalele intrebuintari ale acestora in domeniul medical si farmaceutic.
CUPRINS:
Introducere. Comisia Farmacopeei Române (1984-1992). Colaboratori. Monografii si tabele noi introduse in FR X. Monografii si tabele din FR IX si Suplimente care nu mai figureaza in FR X. Titlurile monografiilor si tabelelor din FR IX si Suplimente care au fost modificate in FR X. Prevederi generale. Prescurtari si simboluri. Monografii – Monografii individuale pentru substante, produse vegetale si preparate farmaceutice si monografii generale pentru preparate farmaceutice. Monografii – metode generale de analiza. Solutii volumetrice. Indicatori. Reactivi. Standarde. Tabele. Index alfabetic.
Adresabilitate:
Farmacisti, farmacologi, medici de toate specialitatile, studenti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0338 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.