Facuti pentru dragoste

Facuti pentru dragoste
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069802397
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 224

DESCRIERE

Facuti pentru dragoste. Calatoria unei neurocercetatoare catre dragostea romantica, pierdere si esenta conexiunii umane - Stephanie Cacioppo
 
Stephanie Cacioppo nu ne spune doar o poveste cu bază științifică, dar ne istorisește și o poveste de dragoste. Cartea este impregnată de insight-uri revelatorii despre cum și de ce ne îndrăgostim, despre ce anume face ca dragostea să dureze, dar și cum procesăm sentimentul de dragoste în cazul unei pierderi. Textul se împletește cu povestea personală de dragoste a autoarei: legătură puternică dintre ea și partenerul său, un om de știință pasionat de munca sa, pierderea acestuia și apoi perioada de doliu și vindecare de după după doliu.
 
Cea mai cunoscută neurocercetătoare la nivel mondial atunci când vine vorba despre studierea sentimentului romantic de dragoste aduce noi sensuri unui adevăr știut de toată lumea: e mai bine să iubești, chiar dacă ajungi ulterior să pierzi acea dragoste, decât să nu fii iubit vreodată.
 
"Nu sunt doar o neurocercetătoare a dragostei, ci și o romantică incurabilă. Și mă aflu aici pentru a susține că, în această perioadă de flux social, când tot mai mulți dintre noi aleg să trăiască singuri și sunt tentați să întoarcă spatele relațiilor romantice, ar trebui să avem curaj. Lumea se schimbă, da, dar dragostea se va schimba odată cu ea. Dragostea va evolua. Aceasta este una dintre cele mai bune caracteristici ale dragostei: adaptabilitate ei. Deși dragostea este personalizabilă la nesfârșit, trebuie să ne amintim că nu este niciodată consumabilă. Dragostea nu este opțională. Nu este ceva fără de care putem trăi. Dragostea este o necesitate biologică.” Stephanie Cacioppo

Dr. Stephanie Cacioppo este cercetătoare în domeniul neuroștiinței și directoarea Brain Dynamics Laboratory la Universitatea din Chicago, Pritzker School of Medicine. Cercetarea ei academică implică studierea neurobiologiei emoțiilor sociale și impactul acestora asupra sănătății mintale și asupra performanțelor cognitive. Este autoarea a peste 120 de articole științifice publicate în reviste de prestigiu precum Scientific American, Washington Post, Discover Magazine, The Guardian, National Geographic sau The New York Times.

CUPRINS:

Introducere
1. Creierul social
2. O minte singură
3. Pasiune pentru muncă
4. Mașina dragostei
5. Dragostea în oglindă
6. Când creierul glisează la dreapta
7. Vom avea întotdeauna Parisul
8. Mai bine împreună
9. La bine și la rău
10. Testul timpului
11. Naufragiată
12. Cum să iubești o fantomă
Epilog. O teorie holistică a dragostei
Mulţumiri
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0586 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.