Exercitii sufletesti pentru vointa

Exercitii sufletesti pentru vointa
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-8358-56-7
Anul publicării: 2012
Pagini: 104

DESCRIERE

Exercitii sufletesti pentru vointa - Martina Maria Sam
…baza oricarei muncii antropozofice de dezvoltare spirituala sunt asa-numitele „exercitii sufletesti” care transforma cele trei activitati ale sufletului – gandirea, simtirea si vointa -, ele fiind reinviate, respectiv patrunse cu constienta… …alături de meditaţie, exerciţiile de privire retrospectivă aparţin elementelor fundamentale ale căii de iniţiere antroposofică-rosicruciană. Cartea ne prilejuieşte o trecere în revistă a diverselor forme de exerciţii de retrospecţie, a modului de realizare a lor şi a efectelor lor specifice, aşa cum au fost indicate de Rudolf Steiner. Pe lângă retrospecţie sunt prezentate pe scurt şi alte „exerciţii sufleteşti de voinţă” utile pentru autoeducaţie şi pentru întărirea voinţei. Prin analiza bazelor antropologice ale căii de iniţiere antroposofice se observă clar modul în care meditaţia şi retrospecţia se condiţionează şi se completează reciproc.
CUPRINS:
1. Exercitiile pentru vointa in organismul caii spirituale antroposofice 2. De la amintire la memoria intuitiva – Retrospectiva asupra zilei 3. A privi in afara si a face distinctie intre esential si neesential – Retrospectiva asupra vietii 4. Constienta despre activitatea spirituala a karmei – Exercitiile de retrospectiva si cunoasterea destinului 5. Din punctul de vedere al celorlalti – Exercitiile de retrospectiva si arta sociala 6. Corpul ca organ de simt – Gandire in sens invers si exercitii mai ample pentru vointa 7. Retrospectiva si meditatie – Baze antropologice 8. Anexa. „A canta melodia in sens invers, sunet dupa sunet” – Un motiv al retrospectivei in basme

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0299 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.