Evanghelia pe scurt
35,00 lei
37,00 lei (-5,41%)

Evanghelia pe scurt

Evanghelia pe scurt
-5,4%
Preț: 35,00 lei
37,00 lei (-5,41%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-7039-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 196
Categoria: Religie

DESCRIERE

Evanghelia pe scurt - Lev Tolstoi
 
Evanghelia pe scurt aduce în prim-plan învăţătura lui Isus şi necesitatea urmării acesteia. În fond, la ce i-ar folosi unui creştin să-şi însuşească diferitele subtilităţi ale dogmelor, dacă aderarea la aceste mistere sublime s-ar reflecta doar în repetarea unor ritualuri şi în respectarea unor obiceiuri? Tolstoi susţine în mod radical urmarea învăţăturii lui Hristos ca o calea desăvârşirii. Sperăm ca apariţia acestui volum să dea naştere unor reflecţii, în toată libertatea, asupra locului învăţăturii Evangheliei în viaţa personală şi în societate.
 
... am început să studiez acel creştinism pe care l-am văzut aplicat în viaţă şi am început să-l compar cu izvorul său. Izvorul învăţăturii creştine era constituit de Evanghelii, iar în Evanghelii am găsit explicat acel sens al vieţii care constituie nucleul existenţei tuturor oamenilor ce trăiesc o viaţă adevărată.
 
Totuşi, studiind creştinismul, am găsit, odată cu acest izvor de apă curată a vieţii, dejecţiile şi noroiul care i s-au adăugat în mod nelegitim şi care mie îmi ascundeau puritatea acelei vieţi; pe lângă înalta învăţătură creştină am găsit, strâns legată de ea, învăţătura bisericească şi evreiască, străină de ea şi absurdă. Mă aflam în situaţia unui om căruia i s-a dat un sac cu gunoi urât mirositor şi care abia după multă luptă şi muncă istovitoare află că în acest sac plin de murdărie se ascund, de fapt, perle scumpe...

CUPRINS:
 
Prefaţă
de Wilhelm Tauwinkl
 
Cuvânt înainte al autorului
 
Evanghelia sau vestea mântuirii lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu
 
Prolog
Cunoaşterea vieţii
 
Capitolul întâi
Fiul lui Dumnezeu
 
Capitolul al doilea
Dumnezeu este duh
 
Capitolul al treilea
Începutul cunoaşterii
 
Capitolul al patrulea
Împărăţia lui Dumnezeu
 
Capitolul al cincilea
Viaţa cea adevărată
 
Capitolul al şaselea
Viaţa mincinoasă
 
Capitolul al şaptelea
Eu şi Tatăl una suntem
 
Capitolul al optulea
Viaţa este nevremelnică
 
Capitolul al nouălea
Ispitele
 
Capitolul al zecelea
Lupta cu ispita
 
Capitolul al unsprezecelea
Cuvântarea de bun rămas
 
Capitolul al doisprezecelea
Biruinţa duhului asupra trupului
 
Incheiere
Cunoaşterea vieţii este facerea de bine

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0268 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.