Esti aici. Descopera momentul prezent

Esti aici. Descopera momentul prezent
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-0857-0
Editura:
Anul publicării: 2021

DESCRIERE

Esti aici. Descopera momentul prezent - Thich Nhat Hanh
 
... in  practica  meditației    budiste,  nu  ne  transformăm  într-un  câmp  de luptă între bine și rău. Binele trebuie să aibă grijă de rău, la fel cum fratele mai mare are grijă de fratele mai mic – cu multă tandrețe, în spirit de unitate. Ştiind acest lucru, te  simți  deja  foarte  împăcat.  Perspectiva  unității  va  pune  capăt  războiului  din  tine.  Te-ai luptat în trecut și probabil încă lupți; dar  este  necesar?  Nu.  Lupta  este  inutilă,  oprește-o.
 
Așadar, am grijă de respirația mea ca și cum ar  fi  copilul  meu.  Inspir  și  las  respirația  să  se  desfășoare  natural.  Mă  bucur  de  faptul  că  respirația  există.  Inspir,  știu  că  inspir.  Expir,  știu  că  expir.  Şi  îi  zâmbesc  expirației mele. În acest fel poți să începi practica. Vei  simți  o  mare  bucurie  imediat  și,  dacă  vei continua un minut, vei vedea că respirația ta este deja diferită...
 
Thich Nhat Hanh este lider spiritual, poet, activist și promotor al budismului Zen. Născut în Vietnam și călugărit la vârsta de șaisprezece ani, a trăit în exil treizeci și nouă de ani, punându-și existența în slujba păcii. În prima parte a vieții a fost profesor de religii comparate și budism în Saigon, apoi a studiat la Princeton University și a predat la Columbia University.
 
CUPRINS:
 
Prefaţa editorului... 7
CAPITOLUL UNU
Fericirea şi pacea sunt posibile... 19
CAPITOLUL DOI
Inima practicii... 53
CAPITOLUL TREI
Să foloseşti cu măiestrie trecutul... 83
CAPITOLUL PATRU
Vindecarea rănilor şi durerii noastre... 117
CAPITOLUL CINCI
Cultivarea iubirii adevărate... 151
CAPITOLUL ŞASE
Esenţa învăţăturii lui Buddha... 167
CAPITOLUL ŞAPTE
Să fii cu adevărat viu... 185
Epilog... 211
Cele cinci tehnici de mindfulness... 213
Centre de practică... 219

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0301 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.