Esența științei milenare yoga

Esența științei milenare yoga
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-8460-86-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 312

DESCRIERE

Esența științei milenare yoga - Osho
 
„Corpul are nevoie de celălalt (corp). Sufletul tău are nevoie de solitudine. Aici e problema. Sufletul tău poate rămâne singur – e un pisc himalayan care stă singur sub cer. Sufletul tău evoluează atunci când e singur, dar corpul are nevoie să relaționeze. Corpul are nevoie de mulțimi, de căldură, de cluburi, societăți, organizații. Oriunde te afli împreună cu mulți oameni, corpul se simte bine.
 
Într-o mulțime, sufletul tău se poate simți înfometat fiindcă el se hrănește cu solitudine, dar corpul tău se simte bine. În solitudine, sufletul tău se hrănește perfect, dar corpul începe să se simtă flămând de relații.
 
Dacă nu înțelegi lucrul acesta în viață, vei deveni foarte, foarte nefericit, în mod nenecesar. Dacă înțelegi asta, creezi un ritm. Împlinești nevoia corpului și împlinești și nevoia sufletului. Uneori intri în relație, alteori ieși din ea. Uneori trăiești împreună cu celălalt, alteori trăiești singur. Uneori devii un pisc – absolut singur, așa încât însăși ideea de celălalt e absentă. Acesta este ritmul.
 
Dar când cineva ajunge la solitudine, iar centrul de interes al conștiinței se schimbă... Despre asta este yoga: cum să muți centrul de interes de la corp la suflet, de la materie la non-materie, de la vizibil la invizibil, de la cunoscut la necunoscut și de la lume la Dumnezeu. Nu contează în ce termeni formulezi asta; ideea e că e o schimbare a centrului de interes. Când acesta s-a schimbat complet, yoghinul e atât de fericit în solitudinea lui, atât de extatic încât, treptat, nevoia de a fi împreună cu alte corpuri dispare.”
 
... un om centrat în sine caută mereu fericirea proprie. În asta constă toată frumusețea. Cu cât mai mult îți cauți fericirea proprie, cu atât mai mult îi vei ajuta pe ceilalți să fie fericiți. Acesta este singurul mod de a fi fericit în lume. Dacă toți cei din jurul tău sunt nefericiți, nu poți fi nici tu fericit, fiindcă omul nu e o insulă. El face parte dintr-un vast continent. Dacă vrei să fii fericit, va trebui să-i ajuți pe cei din jurul tău să fie fericiți. Atunci și numai atunci vei putea fi fericit.

CUPRINS:
 
Capitolul 1. Viața e o oglindă
Capitolul 2. Iubirea ar trebui să fie o libertate
Capitolul 3. Nu trata niciodată simptomul, mergi la cauză
Capitolul 4. Egoismul: singurul altruism
Capitolul 5. Corpul e o mare unitate organică
Capitolul 6. Inteligența este o calitate a conștienței
Capitolul 7. Fiecare corp poartă în sine o ființă unică
Capitolul 8. Dincolo de ritmurile minții, către ființă
Capitolul 9. Egoul este cel mai subtil vis
Capitolul 10. Toate problemele sunt ireale
Despre autor
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.