Enigmele conștienței

Enigmele conștienței
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066393584
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 336

DESCRIERE

Enigmele conștienței - Facco Enrico, Fabio Fracas
 
... conștiența rămâne cea mai mare enigmă științifică și filosofică din toate timpurile. Atât natura conștienței, cât și relația dintre conștiință, creier și realitate, precum și locul conștienței în lume au rămas neclare până în prezent. Conștiența este enigma fundamentală a umanității, de înțelegerea ei depinzând cunoașterea de sine, a naturii și a sensului vieții.
 
... cartea realizează o analiză critică și riguroasă a elementelor fundamentale ale științei conștienței, de la profundele sale implicații epistemologice și metafizice până la aspectele neuropsihologice, ajungând la conexiunile cu fizica cuantică și cu ipotezele fizico-matematice despre alte dimensiuni în afară de cele de spațiu și timp, așa cum sunt înțelese în mod tradițional.
 
Redescoperă prin cartea de față inseparabilitatea lumii fizice de cea a minții, într-un orizont concret mult mai larg, mai bogat și mai fascinant decât credeai!
 
CUPRINS:
 
Lista abrevierilor    
Introducere    
1.    Naşterea ştiinţei conştienţei                
2.    Definiţia conştienţei            
3.    Implicaţii epistemologice şi metafizice    
4.    Monism şi dualism în ştiinţa conştienţei        
5.    Despre natură         
6.    Conştienţa şi fizica cuantică
7.    Despre nonlocalizarea conştienţei    
8.    Psihicul ca dimensiune a Universului: conştienţă - hiperspaţiu - timp     
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0295 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.