Enciclopedia Yoga. Hatha Yoga, toate asanele pas cu pas

Enciclopedia Yoga. Hatha Yoga, toate asanele pas cu pas
Preț: 140,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786303320052
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 416

DESCRIERE

Enciclopedia Yoga. Hatha Yoga, toate asanele pas cu pas - Andre Van Lysebeth
Andre Van Lysebeth, maestru occidental de hatha yoga care a predat aceasta disciplina de multi ani, ne deschide portile acestei arte de a trai:
     Posturi ilustrate pas cu pas;
     Greseli de evitat si modalitati de a le corecta;
     Efectele benefice si contraindicatiile pentru fiecare postura;
     Exercitii pentru a invata respiratia corecta: pranayama;
    Sfaturi zilnice pentru alegerea dietei si cum sa digeri mai bine, sa adormi mai usor, sa lupti impotriva imbatranirii...;
     Principii de meditatie si relaxare.
 
Fie ca esti un incepator sau un entuziast luminat, vei gasi tehnici yoghine detaliate pentru a-ti intelege mai bine corpul si pentru a obtine bunastare din aceasta enciclopedie care s-a vandut deja  in peste 50. 000 de exemplare.
 
MAI MULT DECAT O FILOZOFIE,  O ADEVARATA ARTA DE VIATA SI DE BUNASTARE

La început, André Van Lysebeth a fost interesat de hipnoză ca hobby, dar nu a fost total convins (deoarece obținea rezultate ferme asupra celorlalți, dar nu și asupra lui însuşi). După aceea,,, s-a orientat spre meditație, concentrare, relaxare și observarea suflului". Și, „în mod firesc, un lucru duce la altul": a descoperit yoga.

El şi-a întâlnit Maestrul, Swami Sivananda, în Rishikesh, cu puțin timp înainte de moartea acestuia. A fost scris în stele!

La cererea Maestrului, a lansat o revistă căreia i-a fost, în același timp, autor, redactor şi tipograf, timp de 40 de ani. Această revistă lunară a scos în evidență modul în care yoga se poate aplica în viața de zi cu zi. Cu umorul legendar al autorului ei, revista Yoga a vorbit despre diete, somn, sănătate, memorie, imagini mentale, sexualitate și India. Fiecare număr a disecat, de asemenea, câte un exercițiu postural, de respirație, de relaxare sau de meditație.

A urmat publicarea a șase cărți, traduse în numeroase limbi! La aceasta s-a adăugat animația cursurilor de vară, care adună mii de adepți. Alături de Gérard Blitz, cofondatorul Club Méditerranée, el a impulsionat fondarea Uniunii Europene de Yoga.

Fiecare studiu de față face sinteza între modul de predare din ashramul lui Swami Sivananda din Rishikesh, de la Vishwayatan yogashram din Delhi, condus de Dhirendra Brahmachari, din hatha yoghinului Srikanta-rao, din Ashtanga, Yoga Nilayam din Mysore şi din Kaivalyadhama Samhiti din Lonavala.

La toate acestea, autorul adaugă rodul experienței sale personale acumulate în 40 de ani de practică şi predare neîntreruptă a practicii yoga în Occident. Astfel, a putut observa dificultățile pe care le întâmpină adeptul occidental în drumul său și greșelile pe care riscă să le facă. Citiți și recitiți descrierile mişcărilor, examinați și reexaminați posturile: de multe ori, se va întâmpla să observați un detaliu pe care l-ați omis la prima lectură și, repetăm, în yoga nu există detalii,, nesemnificative".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0359 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.