Enciclopedia statelor lumii (editia 2020)

Enciclopedia statelor lumii (editia 2020)
Preț: 95,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-7500-30-1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 824

DESCRIERE

Enciclopedia statelor lumii (Editia 2020) - Horia C. Matei, Silviu Negut, Ion Nicolae
 
... din 1975, anul primei editii, pâna astazi, peste o jumatate de milion de exemplare. Acelasi colectiv de autori si aceleasi categorii de beneficiari – elevi si studenti, profesori, diplomati, oameni de afaceri sau simpli turisti – au ramas credinciosi unui proiect comun: cunoasterea lumii.
 
Lume care nu s-a schimbat niciodata atât de vertiginos ca acum. În 1975 erau 151 de state suverane, în 2014 – 195, dintre care 36 aparute în ultimele doua decenii, si asta în conditiile disparitiei altor sase entitati statale. Frontiere nou trasate sau sterse, interese noi, dispute noi. Aliante, ierarhii, prioritati si orientari în politica statelor sunt mereu altele.
 
Articole consacrate statelor independente si teritoriilor dependente sau cu statut special ofera reperele esentiale pentru definirea acestora din cele mai diverse perspective: situare, granite, vecini, populatie, limba, culte, istorie si viata politica, organizare de stat, economie, turism etc. Un masiv corpus de anexe - statistici si ierarhii pe glob în diferite domenii, sefii de stat si de guvern la data tiparirii, drapelele color ale tuturor statelor - maresc virtutile radiografice ale acestui indispensabil instrument de lucru.
 
O lume mereu în schimbare într-o carte mereu la zi.
 
Chiar daca astazi sursele s-au înmultit exponential, chiar daca internetul pare a aduce întreaga lume doar la un click distanta, cum se tot repeta. Lucrurile sunt si nu sunt chiar asa. Caci o enciclopedie adevarata, precum cea de fata, nu este o colectie plata, informa, de date, strânse de oriunde. Informatiile sunt preluatedin cele mai prestigioase si de încredere surse si prelucrate, sistematizate, corelate, astfel încât, împreuna, sa alcatuiasca un tablou cu putere explicativa atât pentru fiecare dintre cele 195 entitati statale existente astazi.
 Acad. Mircea Malita, Cuvânt-înainte la a XV-a editie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0243 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.