Dumnezeu, om, animal, mașină. Tehnologie, metaforă și căutarea sensului

Dumnezeu, om, animal, mașină. Tehnologie, metaforă și căutarea sensului
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-8012-9
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 288

DESCRIERE

Dumnezeu, om, animal, mașină. Tehnologie, metaforă și căutarea sensului - Meghan O'Gieblyn
 
Într-un secol paradoxal, înspãimântat și totodată fascinat de inteligența artificială, omului contemporan îi revine o datorie grea. El trebuie să reflecteze asupra destinului civilizației în lumina – sau în întunericul – evoluțiilor fără precedent ale tehnologiei. Începând cu filozofii Antichității, trecând prin Descartes și ajungând la transumaniști, Meghan O’Gieblyn ne poartă într-o călătorie spre adâncurile fricilor și speranțelor noastre legate de sensul vieții și de relevanța culturii și a metaforelor pe care le-am creat, într-o lume care își schimbă aproape zilnic chipul și reperele.
 
Cine va învinge în lupta care se duce astăzi pentru viitorul omenirii? Tendința noastră de a umaniza tehnologia, sau tehnologizarea umanitatății dincolo de limita recognoscibilului? Cartea de față este un răspuns la această întrebare care ne bântuie.

CUPRINS:

IMAGINE

TIPAR

REȚEA

PARADOX

METONIMIE

ALGORITM

VIRALITATE

Mulțumiri
Bibliografie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0257 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.