Drumul catre tine insuti

Drumul catre tine insuti
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-588-097-9
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 320

DESCRIERE

Drumul catre tine insuti. O noua psihologie a iubirii, a valorilor traditionale si a cresterii spirituale. Editia a 2-a
…viaţa e dificilă pentru ca procesul de a te confrunta cu probleme si de a le solutiona este unul dureros. Problemele in functie de natura lor desteapta in noi sentimente inconfortabile, uneori la fel de dureroase ca cele mai rele dureri fizice. Ne minţim pentru a ne alina suferinţele sau înfrîngerile, rostite sau nerostite. Suferim de cum venim pe lume, dar suferinţa poate fi învinsă dacă o privim în faţă, dacă ne înfruntăm problemele, ne disciplinăm şi ne găsim adevăratul drum în viaţă. Cand dorim sa incurajam dezvoltarea spiritului uman, noi provocam si incurajam capacitatea umana de a solutiona probleme, exact asa cum in mod deliberat le dam copiilor la scoala probleme de rezolvat. Multi dintre noi, nefiind indeajuns de intelepti, temandu-ne de durerea implicata, incercam sa evitam problemele. Le amanam in speranta ca vor disparea. Le ignoram, le uitam, pretindem ca nu exista. Luam chiar medicamente care sa ne ajute sa le ignoram, incercand ca prin amortirea noastra fata de dureri sa uitam de problemele care le cauzeaza. Mai degraba incercam sa ocolim problemele decat sa le infruntam. Incercam sa fugim de ele, in loc sa suferim trecand prin ele. Aceasta tendinta de a evita problemele si suferintele inerente lor reprezinta baza oricarei boli mintale umane…
Cartea doctorului psihiatru Scott Peck este un îndemn la curaj. Ea se adresează celor hotărîţi să se dezvolte spiritual, să se maturizeze, să-şi asume riscurile serioase care apar pe calea cunoaşterii de sine şi în egală măsură celor care vor să educe copii sănătoşi spiritual, care să facă faţă provocărilor vieţii şi să nu se lase înfrînţi. "Drumul către tine însuţi" este un adevărat ghid pentru cel ce vrea să-şi învingă problemele. Este drept că încercările prin care o persoană va trece îi vor aduce suferinţă, dar acesta este preţul victoriei şi al unei vieţi împlinite. Bazată pe cazurile pe care dr. Scott Peck le-a tratat de-a lungul carierei sale de psihoterapeut, cartea se constituie ca o strălucită provocare la adresa psihologiei tradiţionale şi a psihanalizei. Autorul propune o nouă înţelegere a psihopatologiei vieţii cotidiene din perspectiva dezvoltării personale. Calatoria cresterii spirituale este lunga. As vrea sa le multumesc acelor pacienti ai mei care mi-au oferit privilegiul sa-i insotesc buna parte din drumul lor, care a fost si al meu; multe din cele prezentate aici reprezinta ceea ce am invatat impreuna.
…cartea lui M. Scott Peck, medic psihiatru cu o îndelungată experienţă în psihoterapie, vorbeşte despre lucruri fundamentale legate de evoluţia umanităţii actuale: gândire, conştiinţă (sau stare de conştienţă), cunoaştere şi evoluţie spirituală, alegeri făcute în viaţa personală sau într-un cadru organizat (instituţie, societate), dar şi despre „ştiinţa“ lui Dumnezeu. Om de ştiinţă el însuşi, autorul caută, în această carte, să înţeleagă misterele Creaţiei, fiinţa umană ca parte a acesteia, calea spre credinţă şi spre păstrarea ei. Caracterul raţional al cărţii — convingerea implicită a autorului că omului îi sunt necesare într-un anumit stadiu „dovezile“ — nu ştirbeşte cu nimic transcendenţa subiectului acestei lucrări: căutarea lui Dumnezeu în toate manifestările conştiinţei umane, pornind de la gândire şi ajungând la etapele evoluţiei spirituale care stau în faţa omului, aflat astăzi în epoca raţiunii. Speranţa lui M. Scott Peck, aşa cum reiese din această carte, este ca următoarea epocă să fie una a integrării, care să cuprindă adevărul decantat din eforturile de cunoaştere de până acum, dar şi căi noi de percepţie superioară, izvorâte din apartenenţa omului la o lume divină.
CUPRINS:
Introducere 1. Disciplina Probleme şi dureri Amînarea satisfacţiei Păcatele tatălui Rezolvarea problemelor şi timpul Responsabilitatea Nevrozele şi tulburările de caracter Fuga de libertate Devoţiunea faţă de realitate Transferul: harta expirată Deschiderea faţă de înfruntare Refuzul adevărului Echilibrarea Sănătatea depresiei Renunţare şi renaştere 2. Iubirea Iubirea definită "Îndrăgostirea" Mitul iubirii romantice Mai multe despre graniţele eului Dependenţa Investire fără iubire "Sacrificiu de sine" Iubirea nu este un sentiment Munca atenţiei Riscul pierderii Riscul independenţei Riscul angajării Riscul confruntării Iubirea este disciplinată Iubirea înseamnă separare Iubire şi psihoterapie Misterul iubirii 3. Creştere şi religie Viziunile asupra lumii şi religia Religia ştiinţei Cazul lui Kathy Cazul Marciei Cazul lui Theodore Copilul şi apa din copaie Viziunea ştiinţifică de tunel 4. Graţia Miracolul sanatăţii Miracolul inconştientului Miracolul serendipităţii Definiţia graţiei Miracolul evoluţiei Alfa şi Omega Entropia şi păcatul originar Problema răului Evoluţia conştiinţei Natura puterii Graţia şi boala mintală: mitul lui Oreste Rezistenţa la graţie Întîmpinarea graţiei Cuvînt de încheiere

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0333 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.