Drumul catre noi

Drumul catre noi
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-26-1175-0
Anul publicării: 2022
Pagini: 144

DESCRIERE

Drumul catre noi - Ana Maria Ducuță
 
Momentul prezent este tot ce avem. Cu cat stam mai mult in ceea ce suntem, cu atat ne apropiem mai mult de ceea ce devenim. Drumul catre noi nu este o povara, o tragedie sau o condamnare: este drumul pe care il parcurgem ca sa ne eliberam de tot ceea ce nu suntem, de tot ce ne indeparteaza de misiunea noastra, de iubirea și compasiunea pe care le avem de daruit, dar care uneori se impiedica de orgoliul sau de mintea noastra. Cel mai scurt drum catre noi? Viața noastra. Scopul calatoriei? Noi inșine. Durata? Cat suntem dispuși sa invațam și sa lasam drumul sa ne duca la destinație... adica la spiritul nostru.
 
Am început să observ în linişte ataşamentele, posesivitatea, nevoia de a şti ce urmează, pe care le manifestăm inconştient, şi să lucrez cu toate aceste aspecte absolut dăunătoare esenţei mele divine, dar foarte prezente în viaţa de zi cu zi. Am început să nu mă mai enervez când nu reuşesc ce îmi propun, să înţeleg în profunzime de ce anumite persoane nu mă vor, să nu mă mai identific cu durerea fizică sau emoţională ca fiind „eu”.
 
Practic, am început să trăiesc în spiritul meu şi să îmi dau şansa de a trăi liber. De a trăi viaţa aşa cum este ea, nu aşa cum îmi spune mintea mea că este. De a accepta cu seninătate suferinţa, şi astfel de a mă opri să sufăr.

Un aspect cheie al vindecării spirituale este absenţa orgoliului. Orgoliul este tot ceea ce am acumulat ca date predefinite despre noi, date care corespund unui anumit statut social, economic sau profesional. Orgoliul este opusul spiritului: cu cât primeşte mai mult cu atât vrea mai mult. Orgoliul nu poate fi niciodată satisfăcut, nu suntem niciodată mulţumiţi indiferent de ceea ce înfăptuim, vrea mereu mai mult, şi nu oferă nimic în schimb.

Spiritul, pe de altă parte, nu are nevoie de nimic, este auto-suficient, dar am putea spune că singura nevoie este de a nu îi obstrucţiona drumul, prin analiza mentalului care încearcă să îi suplinească rolul în viaţa noastră. Când mentalul se interpune între ceea ce suntem noi şi spiritul nostru, rămânem conectaţi cu o parte limitată din ceea ce suntem: putem să ne desfăşurăm viaţa liniştiţi, însă calitatea vieţii descreşte şi cel mai important când nu ne identificăm cu spiritul nostru, orgoliul începe să crească simţitor.
 
Mintea nu este pusă în pericol de orgoliu, din contră, toate scenariile fabricate de ea sunt apanajul orgoliului în care ne oglindim mai puternici, mai realizaţi mai capabili decât suntem. Spiritul în schimb nu are nevoie de nicio validare sau confirmare, el este în orice moment al existenţei noastre complet, în deplină armonie cu tot ceea ce se întâmplă şi este neatins de setea de putere pe care orgoliul ne-o insuflă. Spiritul ştie că toate experienţele sunt temporare, numai el este etern, ştie că nu se grăbeşte nicăieri şi că are la dispoziţie tot timpul din lume (literalmente) să se experimenteze pe sine prin intermediul unei fiinţe umane în fiecare existenţă în parte.

CUPRINS:
 
Despre autor
Introducere
Relaţii toxice
Spiritul
Despre emoţii
Gânduri pe drumul către noi
Poezii din drumul către noi
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0244 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.