Dragoste între egali. Relația ca o cale spirituală

Dragoste între egali. Relația ca o cale spirituală
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1945-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 288

DESCRIERE

Dragoste între egali. Relația ca o cale spirituală - Dr. Polly Young-Eisendrath
 
Ce înseamnă iubirea în contextul actual? Sunt încă relevante arhetipurile relaționale trăite de părinții și bunicii noștri pentru modul în care privim astăzi relația de cuplu? Conviețuirea și cooperarea în soluționarea problemelor alături de un partener care ar trebui să ne fie cel mai bun prieten, copărinte, partener sexual și poate partener de afaceri, întro relație reciprocă și mutuală, reprezintă un demers revoluționar în care nu mai putem apela nici la vechile arhetipuri și mituri și nici la actualele modele neurologice și biologice.
 
Pornind de la bogata sa experiență de psihoterapeut și de la studiile recente din psihologia contemporană, Polly YoungEisendrath ne oferă un mod de a înțelege relația de cuplu ca dragoste între oameni egali, care împărtășesc aceleași valori și obiective și un ghid în construirea acestui tip de relație. Vom afla cum să identificăm proiecțiile pe care le facem când suntem îndrăgostiți și să le retragem, săl descoperim pe celălalt și să onorăm diferențele dintre noi, sporind astfel forța relației.
 
Polly Young-Eisendrath este psiholog și analist jungian, predă psihiatrie la Universitatea din Vermont, este fondator al Institutului pentru terapia prin dialog și a fost președinte al Asociației pentru studii psihanalitice din Vermont. A publicat numeroase articole și cărți pe teme legate de relațiile de cuplu și familie.

Indiferent de cât de mult sex sălbatic facem pentru plăcere, dragostea cere altceva de la noi. Și chiar după multiple acte sexuale, cu același partener sau nu, majoritatea dintre noi își doresc dragostea unui partener devotat care ne trezește sentimentul de „acasă". Majoritatea dintre noi caută un companion, un prieten adevărat, alături de care să îmbătrânim. De aici rezultă că dragostea este acea atitudine sau context înăuntrul căruia desfășurăm toate activitățile alături de un partener. Cu alte cuvinte, dragostea nu este un sentiment, ci un fel de al purta în inima voastră pe un altul.
Polly Young-Eisendrath

Dragostea nu se poate transforma în dragoste adevărată decât dacă ambii parteneri sunt capabili de dezvoltare spirituală și psihologică. Dragostea are potențialul de a crea un nou tip de individ: o persoană care poate tolera conflictul fără să distrugă o legă tură sau să-și piardă onestitatea. Știind că orice conflict se poate rezolva, ea poate învăța să conviețuiască cu un partener egal întro atmosferă armonioasă. Ea înțelege importanța atât a reținerii cât și a angajamentului dea lungul vieții în rolul de martor al vieții celuilalt și, reciproc, de persoană a cărei viață stă sub imperiul prezenței celuilalt.
Polly Young-Eisendrath
 
CUPRINS:

Cuvânt-înainte
1. Dragostea personală
2. A te îndrăgosti și a o lua personal
3. Încrederea în relație: angajament, reținere și conținere
4. Dialogul: Cum să devenim un martor conştient al vieţii celuilalt
5. Străzile dragostei
6. Dragostea adevărată ca practică spirituală
7. Familia, prietenii și căsnicia în secolul XXI

Mulţumiri
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0613 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.