Dorință, pasiune, spiritualitate. Calea tantrică spre trezirea spirituală

Dorință, pasiune, spiritualitate. Calea tantrică spre trezirea spirituală
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8460-79-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208

DESCRIERE

Dorință, pasiune, spiritualitate. Calea tantrică spre trezirea spirituală - Daniel Odier
 
Este o carte despre dorința și pasiunea omului contemporan de a găsi libertatea absolută, dragostea și plenitudinea, fără a se simți legat de mâini și de picioare. Despre nevoia acestuia de a ieși din vinovăția ancestrală și de a deveni capabil să-și accepte corpul în integralitatea lui, deoarece acesta este singura poartă de intrare în realitatea infinită.
 
... de câteva decenii, am încercat, prin tot felul de mijloace, să ne eliberăm, în același timp, de materialismul frenetic și de tradițiile religioase depășite. Ne-a invadat valul descătușării sexuale, iar revenirea în forță a spiritualului, în cele mai variate aspecte ale sale, dă năvală peste noi. Propunerile cu privire la „dezvoltarea personală” se răspândesc în mod delirant, întrucât avem în zilele noastre propriul șaman, propriul mentor spiritual, propriul terapeut, cărți de tarot, propriul ghicitor, propriul medic chinez sau tibetan, așa cum fiecare avea odinioară un medic de familie sau un psiholog, pentru unii dintre noi.
 
Curentul New Age a făcut „colaje” între tradiții și a reușit să facă din curentele mistice autentice, unul dintre amestecurile cele mai neinteresante și ireale. Învățăm să mergem prin foc sau să intrăm în legătură cu spiritele, să medităm nemișcați douăsprezece ore pe zi, să intrăm în transă, să respirăm ca yoghinii, să ne însușim anumite poziții, să ne descoperim propriul corp și sens al vieții, să ajungem la orgasmul „tantric”, să recităm incantații, asta dacă nu vom cădea în capcanele din ce în ce mai ascunse ale sectelor prezente pretutindeni, gata să ne abată visele noastre absolute spre o înstrăinare tristă a libertății fundamentale.
 
Primim tot felul de inițieri, facem să ni se deschidă propriile chakre, trezim energia vitală interioară – Kundalini, repetăm formule cabalistice, venerăm toate divinitățile care există pe pământ, avem conversații cu îngerii...
 
Specialist în budism și tantrism, Daniel Odier a predat învățături spirituale specifice la Universitatea din California. Este autor al unor numeroase lucrări despre tantrism și ține seminare în toată lumea.
 
CUPRINS:
 
I
INTRODUCERE
1. Căutare hedonistă sau căutare spirituală?
2. O a treia cale
3. Nostalgia unității
 
II
1. Puterea femeii
2. Suntem ceea ce căutăm
3. Respirația, poarta către senzorialitate
4. Este experiența totalității prima experiență?
5. A atinge lumea
6. Esența realității
7. Sursa conștiinței
8. Savoarea lumii
9. Dorința și obiectul său
10. Realitatea supremă
11. Atenția nudă
12. Sunetele vieții
13. Esența satisfacției
14. Senzorialitate și conștiință
15. Corelația celor opt conștiințe
16. Puterea simțurilor
17. O problemă: eliberarea de trecut
18. Parfumurile lumii
19. Acordarea instrumentului corpului la vibrația iubirii absolute
20. Întrebare: iubire, sexualitate, fidelitate?
21. Cântecele Dakini-urilor, Marele Secret
22. A privi lumea
23. Pasiunea
24. Întrebări despre pasiune, ego și libertate
25. Pătrunderea în Regatul Realității – senzualitatea trăită la nivel cosmic
26. Ritualul sexual maithuna și calea mâinii stângi
27. Orgasmul tantric pentru femei
28. Orgasmul tantric pentru bărbați
29. Ritualul sexual al grupului
30. Este tantra o cale pentru Occident?
 
III
ÎNTREBĂRI
Întrebări despre sexualitate, dorință, pasiune, yoga, extaz, iubire, bucurie, plăcere, spațiu, frumusețe și liniște sufletească
Despre autor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0388 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.