Disertatie asupra adevaratei origine a limbei dako-romine

Disertatie asupra adevaratei origine a limbei dako-romine
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-951-766-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 34

DESCRIERE

Disertatie asupra adevaratei origine a limbei dako-romine - Georgie Ioanidu
 
Disertatie asupra adevaratei origine a limbei dako-romine in stransa afinitate ku limba pelasgo-elenika si asupra alfabetului fonetiku in lokul celui radikalu de Georgie Ioanidu, vechiu profesoru de limba elenica in Liceul Sf. Sava
 
Nicolae Densusianu este un autor des invocat, dar rar citit. Ne-am convins de asta văzând ce-i rețin în sarcină (adeseori în fals) și admiratorii şi detractorii. Corifeii și-au creat un adevărat stil literar din recombinarea sterilă, la infinit, a ideilor nu tocmai bine asimilate, a metodelor, dar mai ales a surselor documentare aportate din "Dacia preistorică" (1913). Și cum opera lor e fătul tarat al ilustrului înaintaş devenit genitor în lipsă, este natural să creadă că de la Densusianu a plecat totul.
 
Însă Densusianu a avut, la rândul lui, precursori autohtoni, iar discursul său este mai degrabă o elaborare (argumentare și rotunjire) a unor direcții preexistente. De exemplu, teza megalitică este enunțată de Cezar Bolliac - lui i se datorează "descoperirea" megaliților din Bucegi.
 
În acest context trebuie plasată lucrarea lui Gheorghie Ioanid, profesor de greacă veche la Liceul Sf. Sava din București. Regăsim, și încă de la anul 1882, rezolvarea pelasgică și chiar metoda de argumentaţie articulată pe apropieri lingvistice, care ulterior va face carieră în dacologia diletantă...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0226 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.