Disciplinele orientale și psihoterapia occidentală

Disciplinele orientale și psihoterapia occidentală
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-606-44-1045-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 216
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Disciplinele orientale și psihoterapia occidentală - Alan Watts
 
... ce au în comun psihoterapia occidentală și străvechea filosofie răsăriteană? Ambele demonstrează falsitatea concepției conform căreia eul este izolat de restul lumii, sortit singurătății perpetue de la naștere până la finalul vieții.
 
... autorul cercetează problema ființei omenești situate într-un univers aparent ostil și ajunge să pună sub semnul întrebării normele fundamentale ale societății și iluziile care guvernează mintea. Ideile lui Freud și ale lui Jung au adus psihoterapia mai aproape de eliberare, dar, susține Watts, s-ar fi ajuns și mai departe prin apelul la înțelepciunea orientală, inaccesibilă până nu de mult majorității occidentalilor. Astfel, eliberați de constrângerile sociale, ne putem crea în sfârșit o legătură armonioasă cu universul.
 
CUPRINS:
 
Prefață
I. Psihoterapie și eliberare
II. Societate și sănătate mintală.
III. Căile eliberării
IV. Ca într-o oglindă, în chip întunecos
V. Contra-jocul
VI. Invitație la dans
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0309 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.