Dincolo, in adancul nostru. Initiere in meditatie

Dincolo, in adancul nostru. Initiere in meditatie
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-111-061-5
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 192

DESCRIERE

Telul autorilor acestei carti este acela de a oferi oamenilor de azi o cale spirituala care se legitimeaza printr-o lunga traditie, urcand pana la Parintii desertului din secolul al IV-lea, dar care sa le fie prezentata intr-un limbaj reinnoit, cel al secolului nostru.

Nu poti decat sa ramai uimit constatand cat de actuala ramane aceasta traditie veche. Ea ne initiaza intr-o viata spirituala al carei resort nu este nici sensibilitatea prada elanurilor ei obscure, nici inteligenta sau vointa, limitate la singurele judecati ale ratiunii, ci inima, in sensul pe care Biblia il da acestui cuvant, adica insusi centrul omului, inseparabil spiritual si corporal, care angajeaza omul in totalitatea sa.

Calea trasata de Parinti nu este totusi o cale usoara. Ea este cautare de Dumnezeu, si nu cautare de "experiente spirituale", cu atat mai putin cautarea unei euforii binefacatoare care sa permita omului sa se simta bine "in pielea lui" asa cum se obisnuieste sa se spuna.

O asemenea cautare ar risca mult sa nu fie altceva decat ceea ce Parintii numeau "iluzie spirituala".

Cu siguranta ca diferitele mijloace de relaxare spirituala si corporala pot fi, de multe ori, pentru oamenii supusi in mod obisnuit stresului existentei actuale, metode prealabile utile vietii spirituale si rugaciunii.

Dar important este sa situam fiecare lucru in ordinea lui, "fara separatie, dar fara confuzie". Experienta lui Dumnezeu este de un alt ordin si ea presupune aceasta lupta spirituala "mai abrupta decat razboiul vazut" despre care ne vorbesc Filotei Sinaitul si toti Parintii traditiei isihaste. Abia atunci omul va putea, asa cum propun ei, sa "simta, in chip sensibil, in inima lui, focul mai mult decat ceresc".

CUPRINS:

Prefata 7
Introducere 9

I. CARE DRUM PENTRU OM ? 13
In disperare pe o margine de stanca 15
Adevarata dimensiune a omului 36
O cale privilegiata: meditatia 59
II. PE CALEA SPRE CALE: CUM SA MEDITAM 67
Postura meditativa 69
Spre simtirea Divinului 90
Meditarea in suflul lui Dumnezeu 95
A se lasa 102
A se darui 105
A se abandona 107
A renaste 109
Abordarea rugaciunii inimii 118
In Christos Isus 127
Trairea in Treimea Divina 134
Maria, arhetipul meditatiei 140
III. ADEVARATA BUCURIE 145
Asceza: reper pe Cale 147
Daca nu am dragoste, nu sunt nimic 165
Voi sunteti Lumina Lumii 169

ANEXE

Cateva exercitii pentru a facilita respiratia corecta 176
Rezumat al intrarii in postura fundamentala 180
Pentru a merge mai departe... 182
Lista autorilor citati 183

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0309 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.