Din marile legende ale lumii - Alexandru Mitru

Din marile legende ale lumii - Alexandru Mitru
Preț: 68,68 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786067107371
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 400

DESCRIERE

Din marile legende ale lumii - Alexandru Mitru
 
... una dintre cele mai frumoase ediții cu povești și legende. Alexandru Mitru repovestește unele dintre cele mai frumoase poeme epice și legende ale lumii, valorificând, în cazul creațiilor anonime, cele mai îndepărtate izvoare literare, pe care le aduce astfel mai aproape de cititori.
 
El pleacă din Mesopotamia, cu legenda lui Ghilgameș, și traversează Rusia (Cneazul Igor), Georgia (Viteazul în piele de tigru), Germania (Sigfried și Crimhilda, Gudrun), Franța (Roland, Guillaume d’Orange), Britania (Artur și cavalerii Mesei Rotunde, Tristan și Isolda), până în Spania (Cidul), creând un tablou al valorilor comune ale Evului Mediu: cinstea, credința, curajul, onoarea, iubirea cavalerească.
 
CUPRINS:
 
Ghilgameș
Cneazul Igor
Roland
Sigfrid și Crimhilda
Cidul
Guillaume d’Orange
Gudrun
Viteazul în piele de tigru
Artur și cavalerii Mesei Rotunde
Tristan și Isolda

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0287 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.