Din cauze naturale

Din cauze naturale
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-0991-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 256

DESCRIERE

Din cauze naturale. Epidemia de wellness, certitudinea morții și cum ne omorâm încercând să ne prelungim viața - Barbara Ehrenreich
 
... criza vârstei mijlocii, cu toate neajunsurile pe care le aduce, umilințele la care suntem adesea supuși în cabinetul medical sau preocupările uneori excesive pentru diete și practici tot mai exotice, adoptate din dorința de a avea o viață mai bună – iată numai câteva dintre subiectele pe care Barbara Ehrenreich le dezbate în această carte.

Documentată riguros și susținută de date verificate din domenii precum istoria, științele, sociologia și chiar cultura populară, cartea este scrisă pe un ton când amuzant, când tranșant. Ehrenreich își susține ideile făcând constant referiri la studii despre pericolele imediate sau care au ca punct de plecare fenomene media și de marketing bine-cunoscute, cum ar fi promovarea unei avalanșe de produse care ne promit miracole.
 
... cei mai mulți dintre prietenii mei  educați,  provenind  din  clasa  de  mijloc,  au  dublat  timpul alocat monitorizării stării de sănătate odată ce au depășit pragul celei de-a doua tinereți, dacă nu chiar mai devreme  de  sosirea  acestui  moment.  au  luat-o  pe  calea  practicii yoga, și-au umplut agendele cu programări pentru investigațiile medicale și analizele de rutină, se făleau cu nivelul colesterolului bun sau rău ori cu o remarcabilă tensiune arterială.
 
Dar cei mai mulți dintre ei au înțeles sarcina de a îmbătrâni ca pe o negare de sine, mai ales în ceea ce privește dietele în care un moft medical, un studiu ori altul condamnă consumul de grăsimi și de carne, de carbohidrați, de gluten, de lactate sau de alte alimente de  proveniență  animală.  În  ceea  ce  privește  responsabilizarea  conștientizării  investigațiilor  medicale,  care  iată  că  deja  a  împlinit  mai  mult  de  patru  decade  de  când  a  captat  interesul  unora  dintre  cei  mai  înstăriți  oameni,  sănătatea nu se diferențiază de virtute, mâncarea gustoasă reprezentând  „un  păcat  delicios“,  în  timp  ce  alimentele  sănătoase pot avea un gust suficient de bun pentru a putea fi  promovate  ca  „lipsite  de  vinovăție“.  cei  care  caută  să  compenseze o scăpare condamnabilă adoptă măsuri puni-tive de tipul postului, al produselor purgative sau dietelor alcătuite din diferite sucuri la care se face apel zi de zi.
 
Reacția  mea  cu  privire  la  înaintarea  în  vârstă  a  fost  una  diferită: încet-încet, am început să îmi dau seama că sunt suficient de bătrână pentru a muri, iar prin asta nu vreau să spun că fiecare dintre noi ar avea o vârstă la care ar putea fi considerat expirat...
 
CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1 Revolta vârstei mijlocii
Capitolul 2 Ritualuri de umilire
Capitolul 3 Pseudoștiința
Capitolul 4 Cum ne distrugem corpul
Capitolul 5 Nebunia mindfulnessului
Capitolul 6 Moartea în context social
Capitolul 7 Intre conflict și armonie
Capitolul 8 Trădarea la nivel celular
Capitolul 9 Micile minți
Capitolul 10 Cum să îmbătrânești frumos
Capitolul 11 Reinventarea sinelui
Capitolul 12 Cum să ne bucurăm de viață după ce ne învingem sinele
Mulțumiri
Note
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0241 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.