Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane (DOOM3) - Academia Romana

Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane (DOOM3) - Academia Romana
Preț: 155,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-704-935-0
Anul publicării: 2023
Pagini: 1152

DESCRIERE

Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane (DOOM3) - Academia Romana
 
„Lumea se schimbă, se schimbă și cuvintele.” (Larousse)
 
Academia Română a încredințat Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” responsabilitatea actualizării normelor limbii române, pe care Secția de specialitate le-a avizat, iar instituţiile publice au obligaţia legală de a le aplica.
 
Prezentul volum este o ediție nouă, integral verificată și substanțial îmbogățită, a DOOM2 (2005), totalizând cca 64. 500 de cuvinte, dintre care cca 3. 600 sunt nou introduse. Și ediția a treia urmează în linii mari opțiunile studiilor tradiționale privitoare la limba română, însă cu modernizările reflectate în învățământ. Normele de bază nu au fost modificate, dar s-au făcut peste 3. 000 de recomandări punctuale noi, care țin seama de dinamica limbii și a societății, de sugestiile și observațiile privind DOOM2, de raporturile dintre normă și uz etc.
 
Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române este destinat tuturor celor interesați să scrie și să vorbească corect românește. Consultarea și respectarea DOOM3 sunt în măsură să contribuie la îmbunătățirea utilizării limbii române.
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Cultura generala/Timp liber

Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.