Dictionar de arhaisme si regionalisme, vol. 1-2

Dictionar de arhaisme si regionalisme, vol. 1-2
Preț: 43,60 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 368 + 448

DESCRIERE

Dicţionarul de arhaisme şi regionalisme, elaborat de Gh. Bulgăre şi Gh. Constantinescu-Dobridor, reprezintă prima lucrare de acest gen din lexicologia românească.

Incluzând peste 30. 000 de cuvinte şi sintagme vechi de pe întreg teritoriul ţării, Dicţionarul … configurează – din punct de vedere istoric şi geografic – o amplă imagine a bogăţiei şi expresivităţii limbii române precum şi o frescă a contactelor ei cu celelalte limbi învecinate de-a lungul secolelor.

Utilizate larg în scrierile literare pentru localizarea şi datarea vorbirii personajelor, dar şi în lucrări de specialitate, în presă, la radio şi televiziune, arhaismele şi regionalismele rămân adesea neînţelese unei bune părţi a publicului.

Cititorii (îndeosebi elevii şi studenţii) au acum – graţie noului Dicţionar… - posibilitatea să-şi lămurească toate incertitudinile de vocabular şi să se apropie ceva mai mult de spiritul limbii, “măsurariul civilizaţiei unui popor“ cum se exprima Eminescu).

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
doresc sa cumpar acest dictionar in format electronic. mail g_bardan@yahoo.com tel 0723209513

Cărți noi - Carti pentru copii

Created in 0.0206 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.