Diavolul in viziuni, povesti si vise

Diavolul in viziuni, povesti si vise
Preț: 27,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 352

Recomandă unui prieten

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Diavolul in viziuni, povesti si vise - Lavinia Barlogeanu
…diavolul se agată ca de un cârlig de ceva ce ne apartine, Umbra, si se manifestă prin luarea în posesie. Fenomenul este, se pare, mult mai extins decât admite constiinta omului educat si popular în lumea culturii. Care sunt cauzele si cum se manifestă posesia? Cum se articulează dispozitiile sufletesti ale cuiva în jurul unui spirit al psihicului obiectiv? Care sunt atitudinile cele mai potrivite când ne confruntăm cu asa ceva? Analiza în cheie jungiană a unei povesti de viată si a unor produse fantasmatice spontane sau intentionate (viziuni, vise, povesti) ne vor oferi o nouă perspectivă atât asupra acestor chestiuni, cât si asupra propriei noastre evolutii psihice.
………………..
…ce este de făcut atunci când Diavolul – personajul terifiant si hulit, fascinant si adorat, dar întotdeauna primejdios – apare din zonele nelinistite si frământate ale presimtirii? Îl „vedem” si stim exact cine este, iar afectul care ne cuprinde este zguduitor. Suntem oare victimele unei nerozii iluzioniste? Răspunsul nu e nici simplu, nici categoric.
CUPRINS:
PROLOG UMBRA - CÂRLIGUL DIAVOLULUI LUAREA ÎN POSESIE LICORNA DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU DIAVOLUL ÎNFRUNTAREA DIAVOLULUI CONTESTAREA MAGICĂ A ORDINII: LUCRUL DIAVOLULUI ATITUDINI TIPICE FAŢĂ DE RĂUL ARHAIC SINCRONICITATEA ŞI CONSTELAREA DIAVOLULUI ROLUL INIŢIATIC AL DIAVOLULUI EPILOG: ÎNTOARCEREA DIN LUMEA SUBTERANĂ Anexa 1. POVESTE. Anexa 2. IVAN TURBINCĂ Anexa 3. POVESTE ŢĂRĂNEASCĂ Anexa 4. TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE ŞI VIAŢĂ FĂRĂ DE MOARTE Anexa 5. KIR IANULEA Anexa 6. O FATĂ DE ÎMPĂRAT CU MÂNURILE TĂIATE Bibliografie selectivă

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0304 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.