Diagnosticul in acupunctura
27,00 lei
30,00 lei (-10%)

Diagnosticul in acupunctura

Diagnosticul in acupunctura
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 166

DESCRIERE

Diagnosticul in acupunctura - dr. Florin Bratila, dr. Elena Pirvu
 
Cartea "Diagnosticul în acupunctura" a autorilor Dr. ELENA PÂRVU si Dr. FLORIN BRATILA, se compune din sase capitole bine definite, plus plansele corespunzatoare.
 
Capitolul I - descrie detaliat patogeneza în acupunctura, ce corespunde celor opt principii de diagnostic:
-    YIN -YANG
-    EXTERIOR -INTERIOR
-    FRIG - CALDURA
-    DEFICIT - EXCES
care constituie baza teoretica a îmbolnavirilor în conceptia Medicinii Traditionale Extrem Orientale.
 
Capitolul II - rezuma patru tehnici de diagnostic: inspectia, auscultatia-olfactia, anamneza si palparea prezente si în medicina moderna occidentala, dar mult mai complex detaliate în Medicina Traditionala Chineza. Este abordata de asemenea problema energiei SHEN sau "spiritul" care reprezinta un aspect fundamental în diagnosticul bolilor.
Un loc aparte în acest capitol îl constituie diagnosticul de puls care are o importanta covârsitoare în orientarea terapeutica.
 
Capitolul III - se ocupa de etiologie si patogeneza în cadrul îmbolnavirilor umane si pune accentul pe echilibrul dintre om si mediul înconjurator, fapt pe care medicina clasica îl aminteste în treacat. Sunt descrisi cei sase factori patogeni de origine externa (cele sase energii perverse): vântul, frigul, caldura, umezeala, uscaciunea si focul. In cartea de fata se descriu doua sindroame "flegma fluida" si "sângele stagnant", termeni necunoscuti de medicina moderna dar frecvent întâlniti în Medicina Traditionala Chineza.
 
Capitolul IV - prezinta nosologia si pulsologia clasica chineza care scoate în evidenta pentru fiecare meridian legatura dintre exces, deficienta energetica si puls.

Capitolul V - diferentiaza sindroamele în functie de "teoria ZANG- FU" si descrie pe larg sindroamele de exces si deficit energetic, dereglarea Ql-ului, dereglarea sângelui si a fluidelor la nivelul fiecarui organ.

Capitolul VI - enumera câteva metode moderne de evidentiere a punctelor de acupunctura si a meridianelor.

CUPRINS:
 
Cuvânt înainte        
Cuvânt introductiv    
1.    Cele opt principii de diagnostic    
2.    Patru tehnici de diagnostic    
3.    Etiologia    si patogeneza în diagnosticul bolilor conform M. T. E. O    
4.    Nosologia si pulsologia JINGMAI
5. Diferentierea sindroamelor in functie de teoria ZANG FU
6. Metode si aparate moderne de diagnostic4.    
Bibliografie selectiva    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0421 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.