Diabetul si sindromul hipoglicemic. Fapte, descoperiri si tratamente naturale

Diabetul si sindromul hipoglicemic. Fapte, descoperiri si tratamente naturale
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 973-8357-11-x
Anul publicării: 2020
Pagini: 184

DESCRIERE

Diabetul si sindromul hipoglicemic. Fapte, descoperiri si tratamente naturale - Agatha Thrash, Calvin Thrash
 
Multe lucruri noi cu privire la aparitia diabetului si a controlului acestuia au iesit la lumina doar în ultimii câtiva ani. Acestea includ o privire de ansamblu diferita asupra întregii diete (nu numai a zaharului) si controlul nivelurilor ridicate si scazute de zahar în sânge cu ajutorul unor schimbari simple în stilul de viata. Unele tratamente naturale descrise în aceasta carte sunt tipuri speciale de dieta, plante medicinale, exercitiu fizic si alte îmbunatatiri ale stilului de viata. Doctorii Thrash au asociat pertinente informatii stiintifice curente cu aproape patruzeci de ani de practica medicala
 
... adaptarea şi acomodarea la stres continuă atâta timp cât există stres. Dar un muşchi va fi încordat numai atât cât este capabil, după care începe să moară. Acelaşi lucru se întâmplă cu compoziţia chimică a sângelui. Ne adaptăm atâta timp cât avem un depozit de energie, dar când depozitele sunt golite începem să ne şubrezim din punct de vedere biochimic. Simptomele slăbirii biochimice sunt nespecifice: durere de cap, ameţeală, oboseală, gândire înceţoşată cu pierderea capacităţii de concentrare, alergii, tulburări emoţionale, mintale şi multe altele.
 
Glandele suprarenale trebuie, de asemenea, să se adapteze, eliberând hormoni ai stresului. Ca rezultat, ne putem adapta la frig moderat prin intermediul transformărilor care au loc în vasele sanguine. Acest proces poate necesita un consum enorm de energie chimică. Mulţi hormoni folosesc, ca bază, colesterolul, cum este cazul cortizonului şi al estrogenului. De aceea, o dată cu orice formă de adaptare, suficientă ca să cauzeze stres, nivelul colesterolului se poate ridica.

Prin acest mecanism, unele persoane pot căpăta un nivel ridicat de colesterol în sânge, chiar de la un stres aparent minor, cum ar fi frigul. Ficatul trebuie să facă mai mult colesterol ca materie primă pentru hormonii stresului. Aceste procese continuă până când stresul încetează sau până ce glandele suprarenale se epuizează. Un patolog poate determina starea de epuizare după dimensiunile şi culoarea glandelor suprarenale. Grosimea normală a stratului exterior, numit cortexul suprarenalei, este de 1-2 mm. In cazul unei persoane stresate, aceasta poate fi de 3-4 mm. Deoarece hormonii depozitaţi în glandele suprarenale au culoare galben viu, culoarea cortexului unei persoane normale este galbenă. Această culoare poate deveni bej sau maro în cazul persoanelor stresate, când hormonii au fost folosiţi în întregime.

De asemenea, folosirea cofeinei (din cafea, ceai, băuturi de tip cola sau ciocolată) determină aceste transformări ale glandelor suprarenale. Când apare epuizarea suprarenalei, datorită stresului repetat sau multiplu, persoana are o prăbuşire...
 
CUPRINS:
 
Prefata
Dispozitive pentru controlul zaharului în sânge
1. Diabetul si hipoglicemia
2. Definirea diabetului
3. Rezistenta la insulina
4. Date generale despre diabet si fiziologia implicata
5. Studii experimentale
6. Complicatiile si tratamentul diabetului
7. Istoricul unor cazuri încurajatoare
8. Sindromul hipoglicemic
9. Dieta, exercitiul si programul de restabilire a sanatatii
10. Greutatea corporala, hipertensiunea, stresul si cauzele rezistentei la insulina
11. Surse alimentare de nutrienti esentiali
12. Plante medicinale folositoare pentru diabetici
Epilog
Apendice
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0368 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.