Diabetul. Chirurgie si farmacie prin alimentatie
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Ioan Pop
Editura: Tipolitera
Anul publicării: 2019
Pagini: 112
Categoria: Medicina/Sanatate
DESCRIERE
Diabetul. Chirurgie si farmacie prin alimentatie - Ioan Pop
... mi-a atras atentia si am dat semnificatia necesara când am aflat, ca un bolnav de diabet diagnosticat refuza administrarea de insulina, consumând afine atunci când începeau sa se manifeste simtomele acestei boli deoarece a observat ca îi fac bine, respectiv ca îi reechilibreaza metabolismul.
într-adevar afinele contin mirtilina, substanta atât de cunoscuta vizual deoarece ea da culoarea neagra-albastruie acestor fructe, având un efect hipoglicemiant prin proprietatea de a reduce continutul de zahar în sânge, motiv pentru care este denumita si insulina vegetala.
Daca o astfel de terapie intuitiva reuseste sa trateze diabetul într-un anumit grad de manifestare atunci cu atât mai mult se impune necesitatea cunoasterii stiintifice a rolului pe care îl au alimentele si alimentatia în acest domeniu. Dar sa facem în continuare o prezentare a considerentelor de ordin general carejustifica aceasta preocupare...
CUPRINS:
Cuvânt inainte
PARTEA I. Chirurgia bio-chimica alimentara în diabet, prin substantele din alimente
Capitolul I. Diabetul si alimentatia
Capitolul II. Principii alimentare
Fibre alimentare
Substante pectice-pectine
Fructoza (levuloza) si inulina
Capitolul III. Glucidele (hidratii de carbon)
Capitolul IV. Vitaminele
Vitamina E
Vitamina C
Vitamina C2
Capitolul V. Sarurile minerale
Zincul
Potasiul
Magneziul
Siliciul
Nichelul
Vanadiul
Cromul
Cobaltul
Asocieri de saruri minerale
Capitolul VI. Enzimele
PARTEA I. Chirurgia bio-chimica alimentara în diabet, prin substantele din alimente
Capitolul I. Diabetul si alimentatia
Capitolul II. Principii alimentare
Fibre alimentare
Substante pectice-pectine
Fructoza (levuloza) si inulina
Capitolul III. Glucidele (hidratii de carbon)
Capitolul IV. Vitaminele
Vitamina E
Vitamina C
Vitamina C2
Capitolul V. Sarurile minerale
Zincul
Potasiul
Magneziul
Siliciul
Nichelul
Vanadiul
Cromul
Cobaltul
Asocieri de saruri minerale
Capitolul VI. Enzimele
Partea a II-a. Farmacia alimentatiei în diabet
Capitolul VII. Grupele de alimente si regimul alimentar disociat
1. Carnea, alte proteine animale si proteinele vegetale
2. Grasimile sau acizii grasi
3. Brânzeturile
4. Cerealele
5. Legumele
6. Fructele .
Capitolul VIII. Ceaiurile medicinale
Capitolul IX. Cafeaua
Capitolul X. Pomi si arbusti fructiferi
Bibliografie
Capitolul VII. Grupele de alimente si regimul alimentar disociat
1. Carnea, alte proteine animale si proteinele vegetale
2. Grasimile sau acizii grasi
3. Brânzeturile
4. Cerealele
5. Legumele
6. Fructele .
Capitolul VIII. Ceaiurile medicinale
Capitolul IX. Cafeaua
Capitolul X. Pomi si arbusti fructiferi
Bibliografie
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 60,00 lei65,00 lei (-7,69%)
- 44,95 lei
- 42,00 lei
Promoţii
-- 60,00 lei65,00 lei (-7,69%)
- 57,00 lei60,00 lei (-5%)
- 60,00 lei65,00 lei (-7,69%)
RECENZII