Diabetul. Chirurgie si farmacie prin alimentatie

Diabetul. Chirurgie si farmacie prin alimentatie
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 112

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Diabetul. Chirurgie si farmacie prin alimentatie - Ioan Pop
 
... mi-a atras atentia si am dat semnificatia necesara când am aflat, ca un bolnav de diabet diagnosticat refuza administrarea de insulina, consumând afine atunci când începeau sa se manifeste simtomele acestei boli deoarece a observat ca îi fac bine, respectiv ca îi reechilibreaza metabolismul.
 
într-adevar afinele contin mirtilina, substanta atât de cunoscuta vizual deoarece ea da culoarea neagra-albastruie acestor fructe, având un efect hipoglicemiant prin proprietatea de a reduce continutul de zahar în sânge, motiv pentru care este denumita si insulina vegetala.

Daca o astfel de terapie intuitiva reuseste sa trateze diabetul într-un anumit grad de manifestare atunci cu atât mai mult se impune necesitatea cunoasterii stiintifice a rolului pe care îl au alimentele si alimentatia în acest domeniu. Dar sa facem în continuare o prezentare a considerentelor de ordin general carejustifica aceasta preocupare...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt inainte
PARTEA I. Chirurgia bio-chimica alimentara în diabet, prin substantele din alimente
Capitolul I. Diabetul si alimentatia    
Capitolul II. Principii alimentare    
Fibre alimentare    
Substante pectice-pectine    
Fructoza (levuloza) si inulina
Capitolul III. Glucidele (hidratii de carbon)    
Capitolul IV. Vitaminele    
Vitamina E        
Vitamina C    
Vitamina C2    
Capitolul V. Sarurile minerale    
Zincul    
Potasiul    
Magneziul        
Siliciul    
Nichelul    
Vanadiul    
Cromul        
Cobaltul            
Asocieri de saruri minerale        
Capitolul VI. Enzimele
 
Partea a II-a. Farmacia alimentatiei în diabet
Capitolul VII. Grupele de alimente si regimul alimentar disociat
1.    Carnea, alte proteine animale si proteinele vegetale
2.    Grasimile sau acizii grasi        
3.    Brânzeturile        
4.    Cerealele    
5.    Legumele    
6.    Fructele        .
Capitolul VIII. Ceaiurile medicinale        
Capitolul IX. Cafeaua    
Capitolul X. Pomi si arbusti fructiferi
Bibliografie    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0264 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.