Dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor

Dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-588-665-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 200

DESCRIERE

Dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor - tehnici de a cultiva puterea launtrica a copiilor - Linda Lantieri, Daniel Goleman
 
Linda Lantieri si Daniel Goleman le ofera parintilor si pedagogilor strategii eficiente de dezvoltare a inteligentei emotionale a copiilor. Astfel, un QR-code va va ajuta sa accesati exercitii de meditatie si de relaxare, special concepute pentru copii, pe care cei doi autori le-au reunit într-un ghid care contribuie la formarea abilitatilor de concentrare a atentiei, de empatie, de socializare si de control al impulsurilor.
 
Valorificând cele mai recente descoperiri din domeniul cercetarilor asupra functionarii creierului si din psihopedagogie, Linda Lantieri a creat un program educational vizând învatarea socio-emotionala, care, aplicat în numeroase scoli,
s-a dovedit extrem de eficient în a-i ajuta pe copii sa se relaxeze, sa îsi exprime adecvat emotiile, sa îsi descopere interesele si sa depaseasca anumite dificultati, în unele cazuri, chiar traume.
 
Autoarea demonstreaza ca pe lista disciplinelor scolare esentiale trebuie adaugata una care sa aiba ca scop dezvoltarea rezilientei interioare a copiilor – învatarea socio-emotionala. Aceasta carte poate structura o asemenea disciplina, deoarece prezinta strategii care tin cont de specificul dezvoltarii neurologice, fizice si psihologice a copiilor. Alte benefiicii ale aplicarii exercitiilor din acest ghid sunt: cresterea stimei de sine, îmbunatatirea constiintei de sine si a abilitatilor de comunicare interpersonala si cresterea performantei scolare.
 
CUPRINS:
 
Multumiri... 7
Introducere (de Daniel Goleman)... 11
Capitolul 1
Pregatirea interioara... 17
Capitolul 2
Etape preliminare pentru a-i învata pe copii exercitii pentru linistirea corpului si concentrarea mintii... 36
Capitolul 3
Exercitii pentru relaxarea corpului si concentrarea mintii pentru copii între 5 si 7 ani... 60
Capitolul 4
Exercitii pentru relaxarea corpului si concentrarea mintii pentru copii între 8 si 11 ani... 89
Capitolul 5
Exercitii pentru relaxarea corpului si concentrarea mintii pentru copii de 12 ani si mai mari... 128
Capitolul 6
Cum pregatim copiii pentru a ne conduce în secolul XXI... 176
Lista de materiale... 187
Bibliografie suplimentara... 189
Note... 195
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0351 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.