Despre moarte si a muri

Despre moarte si a muri
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-639-273-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 352

DESCRIERE

Despre moarte si a muri - Dr. Elisabeth Kubler-Ross
 
... despre moarte și a muri este unul dintre cele mai importante studii psihologice despre moarte și murire, atât prin identificarea celor cinci stadii prin care trec pacienții, rudele lor și personalul medical care se ocupă de ei, cât și prin faptul că abordează deschis, onest și delicat cea mai importantă parte din viața noastră, aceea care ne determină în profunzime alegerile și felul de a fi.
 
Cartea ni se adresează, așadar, tuturor și în orice moment, ajutându-ne să realizăm chiar acum acea schimbare majoră care să ne aducă mai puțină neliniște și mai multă înțelepciune curajoasă în legătură cu Marea Trecere.
 
Deși toți trebuie să ne privim finitudinea cu seninătate și curaj, subiectul morții încă este înconjurat de reticență și eufemisme, făcând cu atât mai dură și mai fragilă orice confruntare cu Marea Problemă. Cartea revoluționară pe care a scris-o binecunoscuta Dr. Elisabeth Kübler-Ross este mai relevantă ca niciodată, oferindu-le o voce semenilor noștri aflați pe patul de moarte și explorând ce anume ne trezește oroarea, dezgustul, frica, fuga de moarte. Această confruntare ne ajută pe toți să ajungem într-o stare de acceptare și de pace...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte la ediţia aniversară, de Ira Block
Prefaţă
 
Capitolul 1. Despre frica de moarte
Capitolul 2. Atitudini faţă de moarte şi de a muri
Capitolul 3. Primul stadiu: Negarea şi izolarea
Capitolul 4. Stadiul al doilea: Furia
Capitolul 5. Stadiul al treilea: Negocierea
Capitolul 6. Stadiul al patrulea: Depresia
Capitolul 7. Stadiul al cincilea: Acceptarea
Capitolul 8. Speranţa
Capitolul 9. Familia pacientului
Capitolul 10. Câteva interviuri cu pacienţi bolnavi în fază terminală
Capitolul 11. Reacţii faţă de seminarul „Despre moarte şi a muri"
Capitolul 12. Terapia cu bolnavul terminal
Bibliografie
Mulţumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0260 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.