Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii

Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 488
Categoria: Religie

DESCRIERE

Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii - C. S. Lewis
…cei ce admit ca nu pot avea loc minuni isi pierd pur si simplu timpul recurgand la texte: stiam dinainte ce rezultate vor gasi, de vreme ce au inceput prin a socoti rezolvata tocmai chestiunea litigioasa.
………………
…am aratat ca in studierea Naturii nu ar putea fi gasita nici o garantie impotriva miracolului. Natura nu este totalitatea realitatii, ci doar o parte, si dupa cate stim, s-ar putea sa fie doar o mica parte. Daca ceea ce se afla in exteriorul ei ar vrea sa o invadeze, ea nu are, atat cat ne putem da seama, nici o posibilitate de aparare. Multi insa dintre cei care nu cred in miracole ii acuza pe cei care sustin ca supranaturalul a si intervenit in Natura, respingand prin urmare toate formele de supra-naturalism si cu deosebire forma numita crestinism [deoarece minunile sunt mai strans imbricate in structura intregii credinte (crestine) decat in oricare alta credinta]. Un crestinism naturalist abandoneaza tot ceea ce este specific crestin…
DESPRE MINUNI pleacă de la ideea că miracolul creştin fundamental este întruparea, toate celelalte pregătindu-l sau decurgând din el. Ca atare, creştinii ar trebui nu numai să accepte minunile, ci şi să le privească drept dovezi de implicare directă a Domnului în creaţia Sa. CELE 4 IUBIRI puse în evidenţă de Lewis sunt Afecţiunea, Prietenia, Erosul şi Mila, fiecare cu trăsăturile ei distincte, în ciuda zonelor de suprapunere. Autorul atrage atenţia asupra decepţiilor şi distorsiunilor proprii primelor trei iubiri, cele „naturale“, care rămân primejdioase atâta vreme cât cea de-a patra, iubirea „divină“, nu le înglobează. PROBLEMA DURERII îşi propune să dea o soluţie dilemei creştine: dacă Dumnezeu este bun şi atotputernic, cum de îngăduie ca făpturile pe care le-a creat să sufere durerea? Autorul atrage atenţia de la bun început ca nici o soluţie intelectuală a problemei durerii nu poate înlocui curajul, simpatia umană şi mai ales dragostea de Dumnezeu.
CUPRINS:
DESPRE MINUNI 1. Sfera cartii de fata 2. Naturalistul si supranaturalistul 3. Dificultatea cardinala a naturalismului 4. Natura si Supranatura 5. Alta dificultate a naturalismului 6. Raspunsuri la indoieli 7. Capitol despre diversiuni 8. Minunea si legile Naturii 9. Un capitol nu neaparat necesar 10.”Ceva rosu si scarbos” 11. Crestinism si „religie” 12. Proprietatea minunilor 13. Despre probabilitate 14. Marea minune 15. Minunile Vechii Creatii 16. Minunile Noii Creatii 17. Epilog Anexa A. Despre cuvintele „spirit” si spiritual Anexa B. Despre „providentele speciale” CELE PATRU IUBIRI 1. Introducere 2. Predilectii si iubiri pentru subuman 3. Afectiunea 4. Prietenia 5. Erosul 6. Mila PROBLEMA DURERII 1. Capitol preliminar 2. Autoputernicia Divina 3. Bunatatea Divina 4. Ticalosia omului 5. Caderea omului 6. Durerea umana 7. Infernul 8. Durerea animala 9. Paradisul Anexa

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0503 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.