Despre marea strategie

Despre marea strategie
Preț: 59,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-7218-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 312

DESCRIERE

Despre marea strategie - John Lewis Gaddis
 
 ... prezintă teoria și practica marii strategii din Antichitate pînă la al Doilea Război Mondial, avînd ca surse clasici ai istoriografiei (de la Herodot la Tucidide), ai gîndirii strategice (de la Sun Tzu la Clausewitz) și ai gîndirii politice (de la Machiavelli la Isaiah Berlin), dar și scrierile Sfîntului Augustin sau nemuritorul roman Război și pace al lui Tolstoi.
 
Proiectul dezastruos al lui Xerxes de a invada Grecia, modul impresionant în care Octavian a edificat Imperiul Roman sau în care Elisabeta I a ținut piept Invincibilei Armade, asigurînd supremația maritimă a Angliei, înfrîngerea suferită de Napoleon în Rusia și succesul marilor președinți americani Abraham Lincoln, Woodrow Wilson și Franklin Delano Roosevelt sînt tot atîtea lecții care duc la o singură concluzie: ca să fii învingător, trebuie să ai o viziune strategică flexibilă, care ține seama de conjunctură și de particularitățile terenului de acțiune, și să nu uiți că imperativ este să-ți atingi prin orice mijloace obiectivul stabilit.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
Capitolul 1. Dincolo de Hellespont   
Capitolul 2. Ziduri lungi    
Capitolul 3. Profesori şi pripoane    
Capitolul 4. Suflete şi state    
Capitolul 5. Prinţii ca pivoţi    
Capitolul 6. Lumi noi    
Capitolul 7. Cei mai mari strategi   
Capitolul 8. Cel mai mare preşedinte   
Capitolul 9. Ultima şi cea mai mare speranţă    
Capitolul 10. Isaiah   
Note
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0272 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.