Despre ierarhia cerească (ediție bilingvă)

Despre ierarhia cerească (ediție bilingvă)
-6,6%
Preț: 42,00 lei
44,95 lei (-6,56%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8730-5
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 344
Categoria: Religie

DESCRIERE

Despre ierarhia cerească (ediție bilingvă) - Dionisie Areopagitul
 
Despre ierarhia cerească este al treilea tratat din corpusul areopagitic pe care îl oferim publicului într-o nouă traducere, după Despre numele divine și Teologia mistică.
 
Departe de a fi o simplă expunere dogmatică a nivelurilor îngerești, scrierea este o meditație asupra manierei complexe în care lucrează providența divină. Prin îngeri, dumnezeirea transmite darul său de lumină primordial. În plus, prezența îngerilor este ea însăși revelată în Scripturi prin imagini și simboluri, în mod providențial.
 
În cele din urmă, explicarea acestor imagini are scopul de a trezi în noi imitarea îngerească, făcându-ne să intrăm în logica providenței divine, ca împreună-lucrători ai ei. Astfel, tratatul nu este doar despre îngeri, ci devine el însuși un act ierarhic, sub călăuzirea angelică.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0231 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.