Despre fericire - Blaise Pascal

Despre fericire - Blaise Pascal
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069801833
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 144
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Despre fericire - Blaise Pascal
 
 „Niciodată nu rămânem în prezent. Anticipăm viitorul, ca și cum ni s‑ar părea că sosește prea greu, și încercăm să‑l grăbim; evocăm trecutul, ca și cum am încerca să oprim repeziciunea cu care se îndepărtează de noi. Suntem atât de nesăbuiți, încât cutreierăm doar timpuri care nu sunt ale noastre și nicio clipă nu ne gândim la singurul timp care ne aparține.” Blaise Pascal

Dacă suntem prea tineri, nu judecăm bine; la fel atunci când suntem prea bătrâni. Dacă ne gândim fie prea puțin, fie prea mult la unele lucruri, suntem încăpăţânați și fanatici. Dacă ne evaluăm munca imediat ce am finalizat-o, suntem prea subiectivi; dacă o facem mult mai târziu, nu mai suntem în stare să revenim la ea.

E ca și cum ai privi un tablou de la o distanţă fie prea mică, fie prea mare. Locul potrivit se află într-un singur punct, care e indivizibil. Celelalte sunt fie prea aproape, fie prea departe; prea sus ori prea jos. In pictură, acest punct e stabilit cu ajutorul regulilor de perspectivă, dar prin ce norme poate fi el stabilit când vine vorba de adevăr şi morală?
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Filozofie

Created in 0.0312 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.