Despre barbati. Desfiinteaza miturile toxice ale masculinitatii

Despre barbati. Desfiinteaza miturile toxice ale masculinitatii
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-9653-05-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 376

DESCRIERE

Despre barbati. Desfiinteaza miturile toxice ale masculinitatii - Matthew Gutmann
 
... trăim într-o epocă în care bărbații ocupă cele mai înalte poziții de de forță: de la scaunul producătorului de filme, până la fotoliul din Biroul Oval; prin urmare, e absolut firesc să ne gândim la misoginism. Cu toate acestea, în timp ce noi criticăm vulgaritatea și violența acestor bărbați, o mare parte a societății închide ochii la astfel de comportamente sau, mai rău, subscrie la o ideologie care le permite în mod activ. Și indiferent dacă cineva aprobă sau detestă comportamentul, explicația e una și aceeași: „băieții... sunt tot băieți” sau „bărbații... sunt tot bărbați”
 
În ”Despre bărbați”, antropologul Matthew Gutmann susține că singură biologia furnizează o explicație insuficientă și răstoarnă tot ceea ce credeam că știm despre masculinitate, testosteron și ce e în capul bărbatului modern. Șmecheria, ne dezvăluie el, e să aflăm unde anume se trage cu adevărat linia între natură și cultură.
 
Pentru a afla răspunsul, Gutmann pleacă într-o adevărată investigare globală a machismului, călătorind de la  Mexico City până în Shanghai, de la comunități unite până la campusurile împrăștiate ale colegiilor, de la programele de reabilitare din Oklahoma, până la prima linia a războiului din Irak.
 
De-a lungul drumului, el pune sub semnul întrebării convingerea că destinul bărbaților este controlat de corpul lor și încearcă să afle cum schimbă această credință înțelegerea unor noțiuni precum competiție, conflict și conflict internațional. Gutmann sfârșește prin a ne ruga să ne extindem ideile despre cum arată sau ar trebui să arate bărbatul modern, spre beneficiul societății noastre ca întreg.
 
Provocatoare și teribil de actuală, această carte va fi manifestul suprem al unei înțelegeri reînnoite a masculinității moderne, una de care orice bărbat – și femeie – are nevoie.
 
În societatea noastră, tot ceea ce fac bărbații (și femeile) este produsul atât al naturii, cât și al culturii. Cum bine explică Matthew Gutmann în această carte captivantă și lămuritoare, asta înseamnă că comportamentul masculin nu este imuabil. Are mai multe grade de libertate decât se presupune îndeobște. Frans de Waal
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE 
CONFUZIA GENURILOR 
ŞTIINŢA MASCULINITĂŢII 
MAIMUŢĂREALA 
LIBIDOUL MASCULIN 
AGRESIUNILE NATURALE ALE BĂRBAŢILOR 
EXIST DECI GÂNDESC 
A FI TATĂ 
REVENIREA LA GENURILE NATURALE ÎN CHINA 
NE PUTEM SCHIMBA BIOLOGIA?
NU-I LĂSAŢI PE BĂRBAŢI SĂ SCAPE BASMA CURATĂ
NOTE
BIBLIOGRAFIE

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0363 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.