Despre actele ratate - Sigmund Freud

Despre actele ratate - Sigmund Freud
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1123-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 160

DESCRIERE

Despre actele ratate - Sigmund Freud
 
... o lucrare care face parte din Prelegeri de introducere în psihanaliză, alături de „Visul" și de „Teoria generală nevrozelor", și care descrie psihopatologia vieții cotidiene. Prelegerile din volumul de față au fost prezentate în fața studenților de la Universitatea din Viena între octombrie 1915 și martie 1916, motiv pentru care: „Nu a fost cu putință să păstrăm în timpul prezentării tonul calm și rece al unui tratat științific, vorbitorul asumându-și sarcina de a nu permite ca atenția auditoriului să scadă în timpul unei prelegeri de aproape două ceasuri", mărturisește Freud în Cuvântul înainte al cărții sale.
 
„Pierdem un obiect atunci când devine dăunător, când intenționăm să-l înlocuim cu altul mai bun, când am încetat să-l îndrăgim, când provine de la o persoană cu care relațiile noastre s-au înrăutățit sau dacă a fost obţinut în condiții la care nu mai dorim să ne gândim." S. FREUD
 
CUPRINS:
 
Notă introductivă
I. Introducere
II. Actele ratate
III. Actele ratate (continuare)
IV. Actele ratate (sfârșit)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0508 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.