Depresia: boală sau șansă?

Depresia: boală sau șansă?
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-9707-80-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 232

DESCRIERE

Depresia: boală sau șansă? - Moussa Nabati
 
... si dacă depresia ar fi un semn revelator care ne poate ajuta să fim bine, într-un final? Dacă, mai degrabă decât un simptom, ar reprezenta antidotul suferinţei? Explorând sufletul uman, autorul ne arată cum se ajunge în depresie şi ce trebuie făcut pentru a ieşi din ea.
 
Pornind de la mărturiile a opt femei cu care a lucrat în psihoterapie, Moussa Nabati ne arată că originea și semnificația depresiei trimit la existența unui vechi și inconștient sentiment de vinovăție. Practic, trauma suferită la vârsta adultă nu face decât să readucă la viață culpabilitatea inconștientă acumulată în copilărie, fragilizând protecţiile care, de fapt, ne protejau de colaps. Toate suferințele – gândurile negre, dorința de a muri, tulburările de alimentație, dependențele, frigiditatea, oboseala – provin dintr-o vinovăție imaginară, din trecutul îndepărtat al persoanei depresive, care a fost martoră neputincioasă sau victimă directă a abuzurilor sau violenței.
 
Înțelegând mecanismele declanșatorii, depresia devine o oportunitate de creştere interioară, de împăcare cu propriul trecut, de vindecare a rănilor emoționale și de reconectare cu copilul interior – o abordare care poate ajuta la depășirea fricilor și a neîncrederii în sine, oferindu-ne șansa de a ne trăi viața în armonie cu sine și cu propriile dorințe.

CUPRINS:

Introducere
Odile: culpabilitatea inocentei
Isabelle: Altundeva și Anterior
Christiane: depresia expiatoare
Florence: copilul terapeut
Pauline: ca să reușești să „întorci pagina“
Suzanne: perfecțiunea la feminin!
Catherine: de la depresivitate la depresie
Danièle: victoria Erosului
Concluzie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0300 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.