Demența digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii

Demența digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6713-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 328

DESCRIERE

Demența digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii - Manfred Spitzer
 
... viața noastră depinde astăzi atât de mult de noile tehnologii, încât am ajuns să ne simțim pierduți fără calculator, internet și telefon inteligent. În fiecare zi o nouă invenție vine să ne facă munca mai ușoară, preluând mai ales din efortul mental pe care ar trebui să-l depunem.
 
Care sunt însă efectele asupra creierului nostru? Asemenea unui mușchi, acesta se atrofiază cu cât este folosit mai puțin. Ne-am obișnuit să căutăm pe Google răspunsul la orice întrebare, să stocăm toate informațiile pe un dispozitiv digital și să efectuăm până și o socoteală simplă pe calculator. În plus, petrecem tot mai mult timp pe rețelele de socializare și înlocuim contactele personale cu cele virtuale.
 
Folosind cele mai recente și importante studii științifice, psihiatrul și specialistul în neuroștiințe Manfred Spitzer investighează influența negativă pe care o pot avea mediile digitale asupra memoriei, puterii de concentrare și abilităților cognitive, în special ale tinerilor, iar cartea este un semnal de alarmă pentru părinți, profesori și politicieni.
 
Demența nu înseamnă doar pierderi de memorie. Iar în cazul demenței digitale nu e vorba doar de faptul că tinerii (mai ales) par să devină din ce în ce mai uituci […]. E vorba mai degrabă de randament mental, gândire, capacitate critică, de orientare în hățișul de informații...

CUPRINS:
 
Cuvânt înainte
Introducere: Google ne prostește?
1. Taxiurile din Londra
2. Unde sunt?
3. Școala: copy–paste în loc de scris și citit?
4. Memorare în creier sau depozitare în cloud?
5. Rețelele sociale: Facebook în loc de face to face
6. Baby-TV și Baby-Einstein-DVD
7. Laptopuri la grădiniță?
8. Jocuri digitale: note proaste
9. Nativii digitali: mit și realitate
10. Multitasking: atenție tulburată
11. Autocontrol versus stres
12. Insomnie, depresie, dependență și consecințe fizice
13. Capul în nisip. De ce nu se face nimic?
14. Ce-i de făcut?
Mulțumiri
Note
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0391 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.