De la terapeut la coach

De la terapeut la coach
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0496-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 264

DESCRIERE

De la terapeut la coach - Julia Vaughan Smith
 
... cum diferă coachingul de practicarea psihoterapiei?
... ce abilități sunt necesare pentru a deveni coach?
... unde am putea lucra și la ce fel de venituri ne-am putea aștepta?
 
... autoarea oferă un răspuns psihologilor care se gândesc să-și lărgească domeniul de activitate, să găsească noi sectoare în care să activeze sau care își doresc un alt tip de relații cu clienții lor. După o introducere în domeniul coachingului, sunt prezentate în detaliu formarea, tipurile de clienți, metodele de coaching și problemele ce apar într-o practică mixtă, punându-se accent pe aspectele care diferențiază procesul terapeutic și cel de coaching. Sunt puse în evidență aspecte din modelele psihoterapeutice care sunt nepotrivite pentru coaching, dar și elementele care îl îmbogățesc. Exemplele de dialoguri dintre coach și client și prezentările de caz sunt deosebit de utile în detalierea procesului și ilustrarea „vocii de coaching".
 
Julia Vaughan Smith este un coach experimentat, consultant organizațional și membru fondator al companiei Anaptys dedicată programelor de formare în coaching. Este membru al European Mentoring and Coaching Council și practică psihoterapia integrativă în Marea Britanie.
 
Așa cum spune vechea zicală, „Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să și primești". Dar, fără propriile noastre dorințe, vom sfârși prin a trăi viața altcuiva. Coachingul folosește puterea dorințelor și capacitatea de a crea visuri ca mijloc de vizualizare a unui viitor diferit sau a unui viitor cu un potențial de a fi satisfăcător și revigorant. În calitate de coach, răspunsul tău pentru clienții care spun lucruri care nu sunt despre cum ar vrea ei să fie, ar putea suna așa: „Așadar, ce ai prefera mai degrabă să ai?". Dacă răspunsul este „Nu știu", el poate fi o apărare față de dorințele și visurile care vor să se dezvolte. Încă nu am întâlnit pe cineva care să nu știe, cu adevărat, ce vrea, dar am întâlnit mulți oameni care erau prea înspăimântați sau rușinați ca să spună ce și-ar dori. Julia Vaughan Smith
 
În calitate de coach, ar trebui să intervii în proces mai devreme decât ești obișnuit să o faci în terapie. Spunând asta, admit că mulți terapeuți sunt proactivi, dar acum le vorbesc acelora dintre voi care s-ar putea să nu fie. În calitate de coach, trebuie să întrerupi o poveste elaborată și să întrebi: „Acesta este domeniul pe care vrei să te concentrezi astăzi?" sau „Dintre toate aceste probleme, către care ar fi cel mai important să te focalizezi astăzi?". Scopul este să dai posibilitatea clienților să se concentreze pe aspectele specifice din viața lor pe care vor să lucreze și să nu-i lași să se piardă în narațiune. Astfel, coachingul abordează schimbarea personală într-un mod diferit față de unele procese terapeutice. Julia Vaughan Smith

CUPRINS:
 
Prefață
Mulțumiri
1. Să începem
2. Cum devii coach
3. Coachingul
4. Cadrul pentru coaching
5. Diferențele dintre terapie și coaching
6. Relația de coaching
7. Tehnici și intervenții în coaching
8. Procesul de coaching
9. Obstacole, probleme și provocări
10. Cum arată piața de coaching?
11. Integrarea coachingului în alte abordări
Partea finală
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0249 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.