De la instinct la Dumnezeu. Demistificarea forțelor mistice

De la instinct la Dumnezeu. Demistificarea forțelor mistice
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786069668535
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 308

DESCRIERE

De la instinct la Dumnezeu. Demistificarea forțelor mistice - Iulia Roșca
 
... fundamentul psihismului nostru este unul mistic. Toată dinamica inconștientă care are loc la nivelul aparatului psihic se derulează într-un spațiu mistic populat de forțe și personaje supranaturale. Ignorarea acestui detaliu nu ne transformă în persoane emancipate, dimpotrivă! Ea dă acestor forțe, care ne rămân astfel străine, libertatea totală de a ne influența rațiunea și comportamentul.
 
Rețeta demistificării nu este ignorarea lor, ci cunoașterea legilor și a principiilor fenomenului vieții prin care însuși spațiul mistic s-a autocreat.
 
... ce este, în modul cel mai concret cu putință, viul din noi? Ce este acest ceva în virtutea căruia suntem conștienți, raționăm ori putem să evaluăm sentimentele și emoțiile pe care le trăim? Nu aveam nici o îndoială că toate aceste potențiale ale noastre sunt însușiri ale viului din noi, și nu ale unor substanțe chimice, oricât de complex ar fi ele structurate și împletite funcțional.

Dar ce este acest viu? Poate să fie această obsesie a mea obiectul unei cercetări de laborator? În ce laborator puteam să studiez natura viului din noi? Aveam certitudinea că în nici unul, cel puțin nu într-unul din România, dar grație internetului, am avut acces la studii și informații de ultimă oră, la care nu aș fi ajuns niciodată prin muncă individuală într-un laborator de cercetare din România. Toate rezultatele experimentelor din cele mai moderne laboratoare și centre universitare ale lumii îmi stăteau la dispoziție non-stop. Le-am rumegat cu aviditate, ani la rând, zilnic, încercând să găsesc puntea dintre cele două realități. Cartea de față este rezultatul acestui efort.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0272 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.