De la ceartă la dialog. Zece lecţii de viaţă, pentru un mariaj durabil

De la ceartă la dialog. Zece lecţii de viaţă, pentru un mariaj durabil
Preț: 44,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94680-8-1
Anul publicării: 2020
Pagini: 304

DESCRIERE

De la ceartă la dialog. Zece lecţii de viaţă, pentru un mariaj durabil - John Gottman, Julie Gottman Schwartz, Joan DeClaire
 
... cum au pus capăt interacţiunilor dureroase şi distructive pe care le repetau întruna, înaintând apoi spre o convieţuire mai paşnică. Veţi fi martori la felul în care ei au aplicat instrumentele pe care noi le-am sugerat, ca să-şi reclădească afecţiunea şi să-şi recapete romantismul, ingrediente care i-au atras unul spre celălalt de la bun început.   
 
În plus, fiecare capitol vă pune la dispoziţie chestionare pe care le puteţi face pentru a vedea dacă şi voi vă confruntaţi cu aceleaşi probleme - pe care cuplurile cu care noi am colaborat le-au depăşit. De asemenea, am elaborat pentru voi o serie întreagă de exerciţii - prin care şi voi puteţi face progrese, la fel ca partenerii de cuplu cu care noi am lucrat.
 
Pe măsură ce veţi citi despre progresele făcute de alte cupluri, s-ar putea să constataţi că multe dintre schimbările lor sunt doar mici ajustări - nu necesită demersuri complicate. De exemplu, un soţ se poate obişnui să-i pună soţiei sale mai multe întrebări despre cum se simte. Sau o soţie poate învăţa să exprime mai multă apreciere pentru toată munca pe care o face soţul ei. De asemenea, s-a întâmplat uneori să sfătuim doi parteneri de viaţă să-şi ia o pauză în mijlocul unei discuţii încinse, pentru a se calma. Ori să le propunem strategii de a-şi duce conversaţiile mai în profunzime, împărtăşindu-şi visurile şi speranţele.
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri
Introducere. De la previzionarea divorţului la prevenirea lui. Un mesaj introductiv de la John şi Julie Gottman
Capitolul 1
„Tot ce faci tu e să munceşti întruna!"... 21
Capitolul 2
„Vom trece vreodată peste aventura ta?"... 51
Capitolul 3
„Cu atâtea crize în viaţa noastră, ne-am îndepărtat unul de altul..."... 85
Capitolul 4
„Tu niciodată nu-mi vorbeşti!"... 113
Capitolul 5
„Nu-ţi pasă de visurile mele!"... 139
Capitolul 6
„Tot timpul, mă  ţii la distanţă cu iritare!"... 163
Capitolul 7
„De ce mă obligi să te cicălesc?!"... 189
Capitolul 8
„S-a dus pasiunea, s-a dus şi distracţia..."... 217
Capitolul 9
„Acum nu mai avem timp decât pentru copii!"... 241
Capitolul 10
„Nu te laşi, dacă nu faci o dramă din orice!"... 26S
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0327 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.