De ce nu ia foc apa? Știința vieții de zi cu zi pe înțelesul copiilor

De ce nu ia foc apa? Știința vieții de zi cu zi pe înțelesul copiilor
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786303051000
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 180

DESCRIERE

De ce nu ia foc apa? Știința vieții de zi cu zi pe înțelesul copiilor - Devis Bellucci
 
Fiecare nouă zi este o oportunitate pentru cei mici să își descopere mediul cu toate simțurile și, implicit, să își pună întrebări despre natura lucrurilor. Atunci când apar aceste “de ce”-uri, cartea lui Devis Bellucci, “De ce nu ia foc apa?” servește celor mici drept un ghid util, care clarifică cu umor și simplitate fenomene complexe.  

Pot să ţin deschisă ușa frigiderului ca să fac răcoare în bucătărie? Pot să fac apa să fiarbă prin simplă amestecare? De ce trece semnalul Wi Fi prin pereţii unei camere?
 
Încăpere cu încăpere, Devis Bellucci îi conduce pe cei mici într-un tur ghidat al locuinței lor, plin de curiozități, informații utile și experimente practice. Autorul, cercetător și profesor la o universitate italiană, îi provoacă pe copii să privească dintr-o nouă perspectivă obiectele care-i înconjoară, dovedind că știința poate fi distractivă și captivantă, atunci când o faci din pasiune.
 
De ce nu ia foc apa? este o introducere în științe precum chimia, fizica, științele naturii și nu numai, permițându-le celor mici să își manifeste curiozitatea, fără a se îndepărta de casă. Este așadar un ghid care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui copil curios – mai ales atunci când volumul le explică inclusiv cum au fost confecționate paginile pe care le răsfoiesc.
 
Oferă-i copilului șansa de a-și explora propria locuință și a vedea ce mecanisme complexe se ascund în spatele obiectelor pe care le folosește zilnic.

CUPRINS:

INTRODUCERE.

BUCĂTĂRIA
MAREA ÎNTREBARE ȘI MARELE RĂSPUNS
SECRETELE ARAGAZULUI.
SECRETELE MICROUNDELOR.

SUFRAGERIA
MAREA ÎNTREBARE ȘI MARELE RĂSPUNS

SECRETELE HÂRTIEI
MAREA ÎNTREBARE ȘI MARELE RĂSPUNS

CAMERA MEA
SECRETELE CREIOANELOR COLORATE ŞI ALE CULORILOR
SECRETELE TELESCOPULUI.
SECRETELE PIESELOR LEGO®
 
CAMERA PARINTILOR MEI.
SECRETELE METALELOR PRETIOASE

BAIA
MAREA ÎNTREBARE ŞI MARELE RĂSPUNS
SECRETELE PASTEI DE DINŢI.
SECRETELE STICLEI

GARAJUL
SECRETELE PLASTICULUI

CONCLUZIE.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0327 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.